Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos uostai po kibernetinės atakos vėl atidaromi

Trečias pagal dydį pasaulyje jūrų uostų terminalų operatorius „DP World“ pirmadienį, praėjus trims dienoms po kibernetinės atakos, pranešė, kad pagrindiniai uostai, kuriuose aptarnaujama 40 proc. Australijos krovinių prekybos, vėl pradėjo veikti.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

„DP World Australia“ džiaugiasi galėdama pranešti, kad atnaujino veiklą bendrovės uostuose Australijoje“, – sakoma operatoriaus pranešime.

Įmonė teigė, kad prieš atnaujindama darbą per naktį sėkmingai išbandė pagrindines sistemas.

Ji teigė, kad tikisi per dieną iš keturių terminalų išvežti 5 tūkst. konteinerių, t. y. nedaug atsilieka nuo pramonės atstovų apskaičiuoto įprastinio dienos eismo intensyvumo.

Dėl tyrimų ir pastangų apsaugoti sistemas artimiausiomis dienomis vis dar gali atsirasti tam tikrų laikinų sutrikimų teikiant uosto paslaugas, teigė bendrovė.

Bendrovė „DP World“ teigė, kad tyrimas ir žalos ištaisymo darbai greičiausiai užtruks tam tikrą laiką.

Laivybos institucijos teigė, kad ankstyvą rytą uostų veikla pamažu atsinaujino, pirmenybę teikiant importuotų konteinerių išvežimui iš terminalų.

Australijos kibernetinio saugumo centro vadovas Alastairas MacGibbonas (Alisteras Makgibonas) anksčiau sakė, kad sistemoje buvo atlikta neleistina veikla.

„Nine Network“ televizijai jis sakė, kad duomenis pasisavino „kažkoks piktavalis arba neįgaliotas asmuo“, tačiau nepateikė išsamios informacijos apie pavogtos informacijos pobūdį.

„DP World Australia“ teigė, kad vis dar bendradarbiauja su Australijos vyriausybe ir kibernetinėmis institucijomis.

Kibernetinio saugumo ekspertai teigė, kad dėl netinkamų apsaugos priemonių ir neskelbtinos klientų informacijos kaupimo Australija tapo pelningu taikiniu įsilaužėliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius