-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australų paauglė „barbiška“ jachta pradėjo savo kelionę aplink pasaulį

16–metė australė sekmadienį savo rausva jachta išplaukė iš Sidnėjaus uosto į kelionę, kurios metu sieks tapti jauniausiu žmogumi, kuris vienas pats ir be jokios pagalbos apiplaukė pasaulį.
Jessica Watson
Jessica Watson / AFP/„Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jessica Watson
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jessica Watson

Jessicos Watson planas nuplaukti 38 tūkst. km per vienus klastingiausių pasaulio vandenų Australijoje išprovokavo audringus ginčus dėl to, ar tokiam jaunam žmogui galima leisti bandyti siekti tokio potencialiai pavojingo rekordo.

J.Watson ir jos šeima tvirtina, kad ji yra patyrusi ir gabi buriuotoja, studijavo navigaciją, elektroniką iš laivybos saugumo procedūras. Nors ji plauks viena, be niekieno pagalbos, radijo bangomis, elektroniniu paštu ir per tinklaraštį nuolat palaikys ryšį su savo palaikymo komanda.

Prieš išplaukdama paauglė su žurnalistais nesikalbėjo, o interneto dienoraštį sekmadienį pirmoji atnaujino jos motina.

Rausva 10 m jachta iš Sidnėjaus išplaukė apsiniaukusiu oru. J.Watson šypsojosi ir mojavo krante susirinkusiems ir valtimis į uostą suplaukusiems žmonėms.

„Manau, jog daug australų jaudinasi dėl Jessicos. Aš dėl jos jaudinuosi“, – televizijai „Nine Network“ sakė premjero pavaduotoja Julia Gillard.

J.Watson iš pradžių plauks pro šiaurinius Naujosios Zelandijos krantus, paskui – pro Fidžį ir Samoa. Per savo kelionę, kuri turi užtrukti maždaug aštuonis mėnesius, ji ketina apiplaukti pietinius Afrikos ir Pietų Amerikos smaigalius.

17–metis britas Mike'as Perhamas rugpjūtį pareiškė, jog yra jauniausias žmogus, vienas apiplaukęs pasaulį. Savo 45 tūkst. km kelionę jis baigė per devynis mėnesius, tačiau buvo sustojęs remonto darbams, o tai jau laikoma kelione „su pagalba“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius