Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

B.Obama padarė pareiškimą apie saugumo būklę JAV

JAV prezidentas Barackas Obama pirmadienį padarė pareiškimą, praėjus visai nedaug laiko nuo savaitgalį buvusių sprogimų Niujorke ir Naujajame Džersyje.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Į Niujorką dalyvauti JT Generalinėje Asamblėjoje atvykęs B.Obama savo pareiškimą pradėjo lygiai 11.30 val. vietos (18.30 val. Lietuvos) laiku iš viešbučio, kuriame apsistojo.

Šios atakos ir badymai Minesotoje, kur peiliu švaistėsi iš Somalio kilęs amerikietis, anot policijos, minėjęs Alachą, sukėlė rūpesčių dėl saugumo, vykstant JAV prezidento rinkimų kampanijai.

B.Obama paragino amerikiečius „nepasiduoti baimei“ po sprogdinimų Niujorke ir Naujajame Džersyje bei švaistymosi peiliu Minesotoje savaitgalį.

„Nors mes turime būti budrūs ir agresyvūs, kad išvengtume bejausmių smurto aukų, ir kad užtikrintume, jog tokių išpuolių kaltininkai bus surasti bei perduoti teisingumui, bet visi turime elgtis kaip piliečiai, įsitikinę, kad nepasiduosime baimei“, – kabėjo prezidentas.

B.Obama pabrėžė, kad kol kas tyrėjai nemato „jokio ryšio“ tarp incidentų rytų pakrantėje ir išpuolio peiliu Minesotoje.

Prezidentas taip kalbėjo maždaug tuo pačiu metu, kai Naujojo Džersio policija areštavo 28-erių Ahmadą Khaną Rahami, kurį norima apklausti dėl išpuolių rytų pakrantėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius