-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Obama, priėmęs Kanados premjerą J.Trudeau, pažadėjo aplankyti kaimynę ir kreiptis į jos parlamentą

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį paskelbė vėliau šiais metais aplankysiąs Kanadą ir kalbėsiąs jos parlamente.
Justinas Trudeau ir Barackas Obama
Justinas Trudeau ir Barackas Obama / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Man tai garbė, – sakė jis priimdamas kvietimą iš ministro pirmininko Justino Trudeau. – Mielai pakalbėsiu Kanados žmonėms apie nepaprastą ateitį, kurią mes kursime kartu“.

B.Obama ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose priėmė jaunatviškąjį Kanados ministrą pirmininką J.Trudeau ir jo „gana gerai atrodančia delegaciją“, per pompastiškumo kupiną vizitą, kuriuo norima atjauninti JAV ir Kanados ryšius.

JAV prezidentas orkestru ir garbės sargyba pasitiko svečią Baltųjų rūmų Pietinėje pievelėje – pažymėtina, kad neseniai išrinktas ministras pirmininkas yra pirmasis per 20 metų Kanados lyderis atvykęs į JAV su oficialiu vizitu.

Abu vadovai vėliau bendravo Ovaliajame kabinete. Dar vėliau numatyta spaudos konferencija Rožių sodelyje ir oficiali vakarienė.

54-erių B.Obama pasveikino 44-erių J.Trudeau – politiką ir garsios giminės įpėdinį, ideologinį bičiulį. Abiejų nuomonės sutampa apie sveikatos apsaugos svarbą, gėjų teises, ir veiksmus, kurių reikia imtis klimato kaitai mažinti.

„Aš didžiuojuosi būdamas pirmasis Amerikos prezidentas, stovintis greta Kanados ministro pirmininko ir galintis pasakyti, kad abiejose mūsų valstybėse, sveikata nėra mažumos privilegija, o visų teisė“, – sakė B.Obama, paliesdamas sveikatos sistemos reformas.

J.Trudeau aidu atsiliepė į tai, sakydamas, kad „nuostabu matyti, kad mūsų draugai ir partneriai amerikiečiai turi tokius pačius tikslus kaip ir mes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius