-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Badaujančios Šiaurės Korėjos sostinėje Pchenjane dėl tymų protrūkio paskelbtas karantinas

Šiaurės Korėjos, kurios gyventojai kenčia dėl nuolatinio maisto stygiaus ir netinkamos medicininės priežiūros, vadovybė sostinėje Pchenjane įvedė karantiną, norėdama sustabdyti tymų epidemijos plitimą. Tokį Pietų Korėjos žiniasklaidos pranešimą cituoja Newsru.com.
Šiaurės Korėjos moterys tautiniais drabužiais
Šiaurės Korėjos moterys tautiniais drabužiais / „Scanpix“ nuotr.

Tymų protrūkis Pchenjane prasidėjo birželio pradžioje. Nuo tada bandoma suvaldyti ligos plitimą, tačiau tai padaryti nelabai sekasi. Šaltinių Pietų Korėjoje duomenimis, trūksta vakcinų, žmonėms paprasčiausiai draudžiama judėti iš tam tikrų šalies regionų, kur liga išplito. Šiuo metu yra blokuojamas judėjimas tarp Pchenjano ir provincijų. Važiuoti leidžiama tik tiems, kurie turi sertifikatus apie skiepus.

Kaip pranešama, Šiaurės Korėjos režimas informavo visas įmones, gamyklas, mokyklas ir kaimų administracijas, kad žmonės, kuriems pasireiškė ligos simptomai, liktų namuose. Tymai pasireiškia aukšta temperatūra, bėrimu.

Tikslių duomenų, kiek šia liga serga Šiaurės Korėjos gyventojų, nėra, kadangi ši šalis gyvena uždarą gyvenimą ir neįsileidžia specialistų iš kitų šalių.

Tymai gana efektyviai gydomi, tačiau mirštamumas nuo šios ligos vis dar didelis. O Šiaurės Korėjoje vaikų mirtingumas yra kur kas aukštesnis nei kaimyninėje Pietų Korėjoje. Iš tūkstančio gimstančių kūdikių mirties atvejų suskaičiuojama 24,5. O tai yra net kelis kartus daugiau, negu kitose šalyse.

Tymų protrūkis užfiksuotas ir provincijoje šalia sienos su Kinija. 

Tikslių duomenų, kiek šia liga serga Šiaurės Korėjos gyventojų, nėra, kadangi ši šalis gyvena uždarą gyvenimą ir neįsileidžia specialistų iš kitų šalių. Vis dėlto net ir turima informacija rodo, kad šiaurės korėjiečiai kenčia dėl netinkamos ir ne visiems pasiekiamos medicininės pagalbos. Taip pat šalyje nuolat trūksta maisto.

Jungtinių Tautų organizacijos duomenimis, Šiaurės Korėjoje gegužę vienam žmogui per dieną būdavo išduodama po 410 gramų maisto produktų. Turistai, sugebantys patekti į šią uždarą šalį, pasakoja matę parkuose žolę renkančius žmones. Gidų teigimu, žolė skirta gyventojų auginamiems triušiams, tačiau kyla įtarimas, kad vis dėlto žmonės tą žolę valgo patys.

Dėl maisto trūkumo neseniai Šiaurės Korėjoje buvo kilusi tuberkuliozės epidemija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius