Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusijos "Molodoj front" nariai paskelbė karą imperialistinėms Georgijaus juostelėms

Juodos ir oranžinės spalvos Georgijaus juostelės dėl Rusijos agresijos Ukrainoje jau tapo Maskvos remiamo terorizmo ir didžiarusiško imperializmo simboliu. Būtent dėl šios priežasties pastaruoju metu vis mažiau gyventojų Baltarusijoje pasiryžta jas segėti. Visuomeninės organizacijos „Molodoj front“ aktyvistai neseniai paskelbė karą šiomis juostelėmis besididžiuojantiems asmenims, rašo naujienų svetainė by24.org.
Georgijaus juosta
Georgijaus juosta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Baltarusija

Apie tai buvo paskelbta organizacijos interneto svetainėje. Ši akcija prieš „kolorado“ juostelėmis kartais vadinamą terorizmo simbolį, pavadinta „Stop imperija“.

„Pastaruoju metu vis dažniau susiduriame su atvejais, kuomet Baltarusijos miestų gatvėse matome Georgijaus juosteles ir Rusijos vėliavas“, – teigė „Molodoj front“ atstovas Dmitrijus Daškevičius, kuris taip pat yra ir buvęs politinis kalinys.

Akcijos „Stop imperija“ dalyviai ypač atkreipia dėmesį į tai, jog labai daug Kremliaus ideologiją atspindinčių simbolių „besipuikuoja“ ant transporto priemonių. 

„Tai ideologijos, remiantis kuria Baltarusijos nepriklausomybė yra tik sąlyginė, o iš tiesų šalis įeina į „rusiškąjį pasaulį“, simbolis, – teigė D.Daškevičius ir pridūrė, kad dar prieš keletą metų Georgijaus juosteles buvo galima vertinti neutraliai, tačiau dabar jos yra paramos Rusijos terorizmui Rytų Ukrainoje simbolis.

Būtent dėl to organizacijos nariai pasiryžę išvalyti savo šalį nuo rusiškos propagandos.

Akcijos „Stop imperija“ dalyviai ypač atkreipia dėmesį į tai, jog labai daug Kremliaus ideologiją atspindinčių simbolių „besipuikuoja“ ant transporto priemonių. Organizacijos nariai teigė, kad remiantis Baltarusijos įstatymais, yra draudžiama lipdyti ant automobilių stiklų arba rišti ant antenų kokią nors pašalinę, oficialiai nepatvirtintą atributiką.

Dėl to aktyvistai ragina sąmoningus piliečius pateikti skundus milicijai dėl Georgijaus juostelėmis „papuoštų“ automobilių. Jeigu į miliciją asmenys kreiptis nenori, jie gali paviešinti automobilių nuotraukas socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje „Molodoj front“ paskyroje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius