Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos opozicija gauna pinigų iš Rusijos, tvirtina Aleksandras Lukašenka

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad jo oponentai prezidento rinkimuose nėra pasirengę rinkiminei kampanijai, o kai kurie jų dar finansuojami iš Rusijos.
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai tiesa, mes tai žinome. Turime faktų. (Vladimiras) Nekliajevas, (Andrejus) Sanikovas – šiuos žmones šiandien finansuoja Rusija“, – sakė A.Lukašenka ketvirtadienį interviu prancūzų laikraščiui „Le Figaro“.

Jis pakomentavo kai kurių kandidatų pasisakymus, jog rinkimų procesas šalyje yra iliuzija.

„Jeigu prezidentinė kampanija jiems iliuzija, tai jie turi teisę toje iliuzijoje nedalyvauti, – atsakė A.Lukašenka. – O jeigu jie yra tikri politikai, tai turi prisiimti atsakomybę ir kautis dėl šio posto. Man rodos, jie nėra pasirengę rinkimų kampanijai.“

Prezidentas sakė klausęsis kai kurių kandidatų pasisakymų. „Tiek pagiežos, kiek sklinda šiandien iš jų, tik atves prie to, jog jie įbaugins žmones, ir pasieks, kad žmonės už juos visai nebalsuos“, – pažymėjo jis.

Paklaustas apie galimybę bendradarbiauti su opozicijos atstovais, savo pergalės rinkimuose atveju, A.Lukašenka taip paaiškino: „Aš esu šalies prezidentas, ir atstovauju visai liaudžiai. Ir jeigu kuriam nors piliečiui, grupei žmonių, ar partijai patogu ir nori bendradarbiauti su veikiančia valdžia, įskaitant ir prezidentą, mielai prašom“.

Jeigu prezidentinė kampanija jiems iliuzija, tai jie turi teisę toje iliuzijoje nedalyvauti, – apie oponentus pareiškė Aleksandras Lukašenka.Visa tai reikia daryti siekiant žmonių gerovės – „gyvenimo gerėjimo, ne blogėjimo“, – pabrėžė jis.

„Mūsų vadinamoji opozicija kol kas veikia iš kitokios pozicijos: „kuo blogiau – tuo geriau“. – pažymėjo A.Lukašenka. – Tokiu pagrindu aš net tik su opozicija, bet ir su bet kuriuo kitu Baltarusijos piliečiu ar valstybėmis neketinu bendradarbiauti.“

Baltarusijos vadovas nusivylė Vakarais

Tame pačiame interviu A.Lukašenka pareiškė esąs nusivylęs Europos Sąjungos požiūriu į Baltarusiją. „Mes (esame) net labiau negu nusivylę. Mes kartais visiškai nebesuprantame, ko nori Europos Sąjunga“, – dėstė jis interviu „Le Figaro“.

„Mes darome viską, kad būtų normalūs santykiai su mūsų kaimyne vakaruose, – tęsė jis. – Visos mūsų iniciatyvos nukreiptos gerų santykių su ES kryptimi.“

Todėl, anot jo, „kodėl Europos Sąjunga taip reaguoja į mūsų iniciatyvas, yra klausimas jiems, o ne mums.“

„Europos Sąjungos politika – mus pastoviai laikyti įtampoje ir kelti mums sąlygas, ar net versti mus daryti tokius veiksmus, kuriems mes, švelniai kalbant, nesame pasiruošę dėl objektyvių priežasčių, – tai tokio politika niekada nesusilauks mūsų supratimo“, – pažymėjo A.Lukašenka.

Jis nurodė, kad liaudžiai yra pranešta, jog Baltarusija nori būti suvereni ir nepriklausoma, tam pritaria ir Vakarai. „Todėl mes užtikrinsime savo suverenitetą ir nepriklausomybę Baltarusijos liaudies labui“, – sakė A.Lukašenka ir pridūrė, kad tai neprieštarauja Europos Sąjungai.

Baltarusijos prezidentas pasiūlė stiprinti santykius: „Ar pagal Rytų partnerystės programą, ar tiesiogiai Europos Sąjunga su Baltarusija, ar Prancūzija su Baltarusija, kaip jums patogiau.“

„Jei jums nepatogu bendradarbiauti su Baltarusija, tai pasakykite mums“, – pridūrė A.Lukašenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius