Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltieji Rūmai paskyrė naująjį Slaptosios tarnybos direktorių

Baltieji rūmai naujuoju Slaptosios tarnybos direktoriumi antradienį paskyrė į atsargą išėjusį jūrų pėstininką generolą majorą Randolphą Allesą. Jis vadovaus agentūrai, kurios reputacijai pastaraisiais metais pakenkė keli stambūs skandalai.
Randolphas Allesas
Randolphas Allesas / „Twitter“ nuotr.

R.Allesas 35 metus tarnavo Jūrų pėstininkų korpuse, ėjo Muitinės ir pasienio apsaugos komisaro pavaduotojo pareigas bei vadovavo pastarosios agentūros oro ir jūrų pajėgų skyriams.

Naujasis direktorius pakeis kovą iš tarnybos jau antrąkart pasitraukusį Josephą Clancy.

R.Allesas perims agentūrą, kuri pastaruoju metu susidūrė su įvairiomis saugumo bei personalo problemomis. Praėjusį mėnesį per Baltųjų rūmų tvorą peršoko vienas vyras ir praleido jų teritorijoje 15 minučių.

Apie Slaptosios tarnybos problemas imta kalbėti po vieno skandalo, paaiškėjus, kad 2012 metais per eksprezidento Baracko Obamos vizitą Kolumbijoje agentūros agentai linksminosi su prostitutėmis. Dvejais metais vėliau buvę aukšto rango vyriausybės pareigūnai nusprendė, kad šiai „uždarai agentūrai“ reikalingas vadovas iš išorės.

Apie Slaptosios tarnybos problemas imta kalbėti po vieno skandalo, paaiškėjus, kad 2012 metais per eksprezidento Baracko Obamos vizitą Kolumbijoje agentūros agentai linksminosi su prostitutėmis.

Ši rekomendacija buvo pateikta, kai iškilus į viešumą informacijai apie virtinę Slaptosios tarnybos darbo riktų buvo priversta atsistatydinti jos vadovė Julia Pierson. Į jos vietą B.Obama sugrąžino į pensiją išėjusį J.Clancy.

R.Alleso kandidatūra atitinka ir minėtą rekomendaciją, ir prezidento Donaldo Trumpo polinkį į aukščiausius vyriausybės postus skirti į atsargą išėjusius generolus.

Naujasis Slaptosios tarnybos direktorius bus pavaldus krašto saugumo sekretoriui Johnui Kelly. Pastarasis taip pat yra į jūrų pėstininkų dimisijos generolas.

Atstovų Rūmų priežiūros ir valdžios institucijų reformų komiteto vadovas respublikonas Jasonas Chaffetzas iš pritarė šiai Baltųjų rūmų iškeltai kandidatūrai.

„Paskyrus direktorių iš išorės prisideda reikalinga nauja perspektyva bei šviežias požiūris į jų misiją nesuklysti“, – sakė jis pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius