-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos jūroje ieškoma per kelto bortą iškritusios moters

Baltijos jūroje, netoli Lenkijos krantų, tęsiasi moters, kuri iškrito per lietuviško keleivius ir automobilius plukdančio kelto „Vilnius Seaways“ bortą, paieškos, rašo tvn24.pl. Moters ieško Lenkijos karinis jūrų laivynas, pasienio tarnyba ir civiliai laivai. Tačiau sąlygos jūroje sudėtingos, siaučia audra.
Jūros bangos siekė kelis metrus.
Štormo metu į Baltijos jūrą iš kelto įkrito moteris. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Paieškos vykdomos tose vietose, kur plaukė keltas – nuo Lebos iki Rozevio“, – sakė Lenkijos karinio jūrų laivyno atstovas Piotras Adamčikas. Anot jo, avarija įvyko apie 30 jūrmylių (apie 50 km) nuo kranto. Nėra žinoma, ar keleivė vilkėjo gelbėjimosi liemenę, taip pat neaišku, kada ji galėjo iškristi per bortą.

Paieškose taip pat dalyvavo ir Lenkijos karinio jūrų laivyno sraigtasparnis bei lėktuvas, tačiau apie 12 valandą jie buvo atšaukti dėl blogėjančių oro sąlygų. Moters nuolat ieško ir kelto įgula, prisidėjo gelbėtojų ekipažas iš Lenkijos pakrantės.

Baltijos jūroje – audra

Vandens temperatūra Baltijos jūroje siekia apie 18–19 laipsnių. „Tai nėra temperatūra, kuri keltų grėsmę gyvybei, tačiau jūroje siaučia audra, o tai sunkina moters galimybes išsilaikyti virš vandens“, – teigė P.Adamčikas.

Jo teigimu, keltas „Vilnius Seaways“, iš kurio ir iškrito keleivė, lieka įvykio vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius