-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 28 /2011 10 29

Bankoko pylimai neatlaikė: potvynis skandina 9 mln. gyventojų turintį miestą

Sugriuvus Bankoko (Tailandas) kanalo Pra Kchanong kanalo pylimui, vanduo staiga plūstelėjo į miesto dalį, kurioje įsikūręs verslo sektorius.
Lėktuvai stovi apsemtame „Don Muang“ oro uoste.
Lėktuvai stovi apsemtame „Don Muang“ oro uoste. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Miesto valdžios atstovų teigimu, įgriuvo pylimo ruožas, kurio ilgis apie 10 m.

Iš megapolio pradėjus masiškai bėgti žmonėms, susidarė milžiniški transporto kamščiai. Kiekvieną minutę vis daugėja tailandiečių, norinčių sprukti iš pavojaus zonos. Visi keliai, vedantys į šiaurę ar šiaurės vakarus, jau po vandeniu, jais pravažiuoti neįmanoma.

Policija praneša, kad žmonės transporto kamščiuose praleidžia po 5 valandas. Bankoko transporto valdyba į dar neapsemtas gatves paleido papildomą tūkstantį autobusų žmonėms pervežti. Bankoko geležinkelis dėl potvynio nebegali funkcionuoti.

Jau apsemta ir 90 proc. oro uosto „Don Muang“ takų. Vandens gylis ties išvykimo terminalu siekia jau 50 cm. Gelbėjimo tarnybos pumpuoja vandenį galingais siurbliais, tačiau tai mažai gelbsti. Greta esantis kelias jau nebetinkamas transportui, vandens gylis pasiekė 1,2 m.

Daugelis Bankoko parduotuvių ir prekybos centrų ištuštėjo – žmonės išpirko ryžius, duoną, kiaušinius, šokoladą. Kai kur jau trūksta geriamojo vandens. Vandens iš dalies trūksta todėl, kad potvynis apsėmė taros gamyklą šiauriniame Tailande. Tad persigandę miestiečiai perka ir saldžius gėrimus, ir alų.

Tiesa, egzotiški šalies kurortai nuo stichijos nenukentėjo, turistai nelaimės pasekmių nebūtų pajutę, jei ne sausakimši viešbučiai – tailandiečiai nebeturi kur gyventi.

15min.lt jau rašė, kad šalia kanalų esantys rajonai rizikuoja iki sekmadienio atsidurti 2 m po vandeniu.

Papildyta 10.10 val. Kaip praneša newsru.com, vanduo jau visiškai užliejo Bankoko kinų kvartalą. Pirmą kartą per šį potvynį vanduo skalauja Karališkuosius Čakri rūmus ir Budos šventyklą. Vandens lygis Čao Prajos upėje pasiekė naują rekordą – jis pakilo 2,47 m virš jūros lygio. Jei jis pakils dar 3 cm, neatlaikys stacionarios užtvaros ir šliuzų sistemos, į miestą plūstelės dar daugiau vandens.

Papildyta 10.45 val. Nors Tailando vyriausybė susilaukė kritikos, kad apie situaciją potvynio zonoje teikia prieštaringą informaciją, panikos nėra. Vieni Bankoko gyventojai skubiai palieka miestą, o kiti gyvena apsemti vandens ir ramiai laukia, kas bus toliau.

Nepaprastai smarkių musoninių liūčių sukelti potvyniai Tailandą niokoja jau pastaruosius tris mėnesius. Stichija nusinešė mažiausiai 381 žmogaus gyvybę ir apgadino milijonus namų, daugiausia šalies šiaurėje ir centrinėje dalyje.

Pentagonas nurodė, kad Tailandas paprašė vieno JAV eskadrinio minininko ilgiau pasilikti pagrindiniame šalies uoste, kad du amerikiečių sraigtasparniai galėtų atlikti žvalgybą labiausiai nuo potvynių nukentėjusiuose regionuose.

VIDEO: Thousands flee Bangkok floods

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius