-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama Laisvės medaliu apdovanojo Izraelio prezidentą Shimoną Peresą

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį apdovanojo Izraelio prezidentą Shimoną Peresą Laisvės medaliu, sakydamas, kad jis įkūnija paties Izraelio dvasią ir yra jau seniai užėmęs vietą istorijoje.
Barackas Obama Laisvės medaliu apdovanojo Izraelio prezidentą Shimoną Peresą
Barackas Obama Laisvės medaliu apdovanojo Izraelio prezidentą Shimoną Peresą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak B.Obamos, Sh.Peresas, kuris dukart dirbo Izraelio premjeru ir 1994 metais pelnė Nobelio taikos premiją, supranta galios būtinybę, tačiau taip pat suvokia, kad jo šalies saugumas priklauso nuo jos veiksmų teisingumo.

„Izraelio valstybės saugumas nediskutuotinas. Ir ryšiai tarp mūsų nenutraukiami“, – B.Obama sakė per ceremoniją Baltuosiuose rūmuose, kurios metu Izraelio vadovui buvo įteiktas aukščiausias civilinis JAV apdovanojimas.

Sh.Pereso vizitas Vašingtone buvo surengtas didėjant smurtui Sirijoje, taip pat Vašingtonui ir Izraeliui vis labiau nerimaujant dėl Irano branduolinių ambicijų.

Sh.Peresas pareiškė, kad grėsmė, kurią kelia Irano lyderiai, turi būti sustabdyta. Tačiau jis pridūrė, kad Izraelis palaiko B.Obamos pastangas spausti Iraną, specialiai pažymėdamas, jog JAV vadovas yra pareiškęs, kad sprendžiant šią problemą neatmetamas jokių priemonių panaudojimas.

Tarp dalyvavusių oficialioje vakarienėje Baltuosiuose rūmuose buvo JAV viceprezidentas Joe Bidenas, pirmoji ponia Michelle Obama, valstybės sekretorė Hillary Clinton ir buvęs prezidentas Billas Clintonas.

Po šios vakarienės daugiau nei 80 svečių klausėsi smuikininko Itzhako Perlmano pasirodymo, kurį jis pradėjo kompozitoriaus Fritzo Kreislerio kūriniu „Tempo di Minuetto.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius