-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama: priartėjome prie „al Qaeda“ sutriuškinimo

JAV prezidentas Barackas Obama paskelbė apie pažangą, kurią Afganistane pasiekė su terorizmu kovojanti tarptautinė koalicija.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prieš 10 metų, ... reaguodama į rugsėjo 11-osios teroristines atakas, mūsų šalis Afganistane pradėjo karą su “al Qaeda„ ir jo gynėjais (iš) Talibano“, – sakė B.Obama, kuris šį karą pavadino „aukojimosi dešimtmečiu“.

Jis pareiškė pagarbą „daugiau kaip pusei milijono vyrų ir moterų, kurie drąsiai tarnavo Afganistane, kad išlaikytų mūsų šalį saugią, tarp jų – mūsų nepasiduodantiems sužeistiems kariams, nešiojantiems karo randus – matomus ir nematomus“.

„Gerbiame atminimą beveik 1,8 tūkst. Amerikos patriotų ir daugelio koalicijos bei afganų partnerių, kurie Afganistane sudėjo didžiausią auką už mūsų bendrą saugumą ir laisvę“, – sakė JAV prezidentas.

„Po to, kai teisingumas Osamos bin Ladeno ir daugelio kitų “al Qaeda„ lyderių atžvilgiu buvo įvykdytas, mes priartėjome prie “al Qaeda„ ir jo žudikiško tinklo sutriuškinimo“, – pažymima prezidento pareiškime, kuris buvo paskelbtas minint amerikiečių buvimo Afganistane dešimtmetį.

B.Obama pažymėjo, kad Afganistane kaip ir anksčiau tenka susidurti su neeiliniais iššūkiais. Vis dėto koalicijos pajėgos „išstūmė talibus iš jų svarbiausių atramos taškų, saugumo pajėgos pačiame Afganistane stiprėja, o afganų liaudis gavo naują progą kurti savo pačios ateitį“, sakė jis.

Pasak JAV prezidento, Afganistane ir už jo ribų JAV pademonstravo, kad „nekariauja ir niekada nekariaus su islamu“.

„Mes esame partneriai visiems, kas siekia teisingumo, orumo ir naujų galimybių“, – savo pareiškime pažymi B.Obama.

Amerikiečių lyderis taip pat sakė, kad „mūsų kariams šiemet grįžtant iš Irako, pradėjome išvesti savo pajėgas iš Afganistano ir perduodame atsakomybę už saugumą Afganistane jo liaudžiai, su kuria nuolat palaikysime partnerystę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius