Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Belgijoje dėl geležinkelininkų streiko sustabdytas beveik visas traukinių eismas

Belgijos pagrindinei geležinkelio darbuotojų profsąjungai paskelbus parą truksiantį streiką, pirmadienį šalyje traukinių eismas buvo praktiškai paralyžiuotas, taip pat nevažinėjo greitaeigiai „Eurostar“ ir „Thalys“ tarptautinių reisų traukiniai.
Belgijoje dėl geležinkelininkų streiko sustabdytas beveik visas traukinių eismas.
Belgijoje dėl geležinkelininkų streiko sustabdytas beveik visas traukinių eismas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Socialistinė profsąjunga ACOD paskelbė streiką nuo sekmadienio 22 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku, protestuodama prieš naujas darbo sutarčių sąlygas geležinkelio bendrovės SNCB/NMBS prekinių reisų skyriuje.

Kitų didžiųjų profsąjungų darbuotojai nestreikuoja.

Briuselyje uždarytos visos geležinkelio stotys, o pietiniame Valonijos regione nevažinėjo nė vienas traukinys, – sakė geležinkelio bendrovės „Infrabel" atstovas Fredericas Petit. – Regioniniai reisai dalyje Flandrijos labai apriboti."

Kiekvieną darbo dieną Belgijoje traukiniais kasdien paprastai važiuoja 400–500 tūkst. žmonių, o dėl šio streiko šalies keliuose susidarė daug automobilių spūsčių.

Informaciją apie eismą teikianti tarnyba „Be–Mobile" nurodė, kad pirmadienio rytą Belgijoje bendras automobilių spūsčių ilgis buvo apie 350 kilometrų. Paprastai šis rodiklis siekia 200–250 kilometrų.

Strieką planuojama baigti pirmadienio vakarą, tačiau įprastas eismas bus atkurtas pamažu, todėl tikėtina, kad antradienį eismo piko valandomis dar bus sutrikimų.

„Eurostar“ apribojo savo greitaeigių traukinių eismą iš Londono į Prancūzijos miestą Lilį netoli sienos su Belgija, o į Briuselį ir iš jo šios bendrovės keleiviai vežami autobusais. Vienam vakariniam traukiniui sekmadienį pavyko nuvažiuoti visą maršrutą.

Pirmadienį nekursavo bendrovės „Thalys" traukiniai, važinėjantys į Prancūziją, Vokietiją ir Olandiją. Planuojama, kad antradienį įvyks 90 proc. šios bendrovės traukinių reisų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius