Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Belgijoje suimta nukauto džihadisto sesuo

Pernai per reidą Belgijoje nukauto džihadisto sesuo suimta ir apkaltina teroristine veikla, pranešė pirmadienį prokuratūra.
Operacija Briuselyje
Belgijos policininkas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Terorizmas Belgija

20-metė Chaimaa Amghar buvo suimta Briuselyje Molenbeko rajone rugsėjo 21 dieną, policijai susekus socialiniuose tinkluose žinutes, iš kurių paaiškėjo, kad ji rengėsi „atlikti su teroru susijusį nusikaltimą konflikto zonoje“, sakė šaltinis prokuratūroje.

Įtariamoji yra Sofiane Amgharo sesuo, vieno iš dviejų įtartų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) narių, nukautų per reidą 2015-ųjų sausį Vervjė mieste šalies rytuose.

Vėliau tyrėjai nurodė, kad toji grupė vykdė Abdelhamido Abaaoudo įsakymus. Šis vadovavo kuopelei, surengusiai teroro išpuolius Paryžiuje 2015-ųjų lapkričio 13 dieną.

Abu per Vervjė reidus nukauti vyrai, S.Amgharas ir Khalidas Ben Larbi, 2014-ųjų balandį buvo nuvykę į Siriją stoti į IS.

Pareigūnai tvirtina, kad išpuolius lapkritį Paryžiuje ir kovą Briuselyje surengė ta pati džihadistų grupė, buvusi įsikūrusi Belgijos sostinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius