Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BP direktorių taryba pritarė generalinio direktoriaus pakeitimui, praneša žiniasklaida

BP direktorių taryba pirmadienį patvirtino sprendimą paskirti Bobą Dudley nauju bendrovės vadovu vietoj atsistatydinančio Tony Haywardo, remdamasi informacijos šaltiniais, praneša agentūra „Bloomberg“.
Tony Haywardas, BP vadovas
Tony Haywardas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Žiniasklaida

54–erių metų amerikietis B.Dudley, kuriam iškeltas uždavinys atkurti bendrovės pozicijas, pašlijusias po avarijos Meksikos įlankoje, pradės eiti savo pareigas nuo spalio 1 dienos.

B.Dudley, buvęs bendros Rusijos ir Britanijos kompanijos TNK–BP vadovas, kuris dabar atsakingas už BP veiklą Amerikoje ir Azijoje, pastaruoju metu rūpinosi avarijos platformoje padarinių likvidavimu Meksikos įlankoje. Apžvalgininkai pažymi, kad jis yra gerbiamas bendrovėje ir sugebėjo pelnyti supratimą su amerikiečiais, tam padėjo ir jo amerikoniškas akcentas.

B.Dudley TNK–BP generalinio direktoriaus postą paliko prieš dvejus metus dėl konflikto su akcininkais Rusijoje.

Jo atleidimo siekė valdęs pusę bendrovės konsorciumas AAR, vadovaujamas Rusijos milijardierių Michailo Fridmano, Viktoro Vekselbergo ir Leonido Blavatnikovo. TNK–BP akcininkai iš Rusijos tada teigė, kad B.Dudley vadovauja bendrovei BP interesais.

Oficialų pranešimą apie personalo pakeitimus vadovybėje BP padarys antradienį.

T.Haywardas pateko į kritikos ugnį Jungtinėse Valstijose dėl to, kaip bendrovė reagavo į naftos nuotėkį Meksikos įlankoje, taip pat už kelias asmenines klaidas, kurios neigiamai atsiliepė BP įvaizdžiu.

Remiantis skaičiavimais ši avarija kainuos bendrovei 30 mlrd. dolerių. Čia įeina išlaidos gaubtui įrengti, kompensacijų ir nuobaudų išmokos, ir tai negali neatsiliepti ketvirčio rodikliams, kurie bus paskelbti antradienį.

Vašingtonas jau pareiškė, kad jam vis viena, kieno vadovaujama BP toliau valys Meksikos įlanką.

„BP negali, neturi išeiti iš Įlankos ir neišeis iš jos, kol neįvykdys savo įsipareigojimų sustabdyti nuotėkį ir pašalinti jo padarinius, taip pat kol neatlygins žalos“, – pareiškė spaudos konferencijoje Baltųjų rūmų sekretorius spaudai Robertas Gibbsas.

„Nepriklausomai nuo to, kas vadovaus bendrovei, šie įsipareigojimai turi būti įvykdyti“, – pridūrė JAV prezidento atstovas.

Kongreso nariai per svarstymus birželyje smarkiai kritikavo T.Haywardą už nesugebėjimą prisiimti atsakomybę už katastrofą Meksikos įlankoje. Jie taip pat nusivylė jo atsakymais ir apkaltino BP vadovą tuo, kad jis ignoravo jų klausimus ir mėgino suversti atsakomybę kitiems.

Itin didelį pasipiktinimą taip pat sukėlė T.Haywardo žodžiai įvykus nuotėkiui, kad „jis nori normalaus gyvenimo (kurio neteko po avarijos)“ ir kad Meksikos įlanka – tai „didžiulis vandenynas“.

Amerikiečiai, tarp jų ir Baltųjų rūmų administracija, taip pat parodė savo nepasitenkinimą, kai birželyje T.Haywardas užuot sprendęs gaubto įrengimo problemas, dalyvavo regatoje, vykusioje šalia Anglijos Vaito salos.

T.Haywardas išdirbo bendrovėje BP iš viso 28 metus.

BP prarado 40 proc. savo rinkos kainos nuo balandžio 20 dienos, kai platformoje netoli Luizianos pakrantės įvyko sprogimas, nusinešęs 11 žmonių gyvybę ir sukėlęs didžiausią ekologinę katastrofą JAV istorijoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius