-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje vienas po kito krinta ministrų kabineto nariai

Brazilijos laikinojo prezidento Michelio Temero vyriausybė pirmadienį patyrė naują smūgį, kai atsistatydino kovos su korupcija ministras.
Fabiano Silveira
Fabiano Silveira / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 Korupcija Brazilija

Tokį žingsnį Fabiano Silveira buvo priverstas žengti po to, kai vienas paviešintas įrašas atskleidė, kad jis kritikavo tyrimą dėl grobstymo valstybinėje naftos bendrovėje „Petrobras“, pranešė vyriausybės šaltiniai.

F.Silveira tapo jau antruoju ministru, pasitraukusiu per savaitės laikotarpį iš M.Temero vyriausybės, atėjusios į valdžią prieš 18 dienų, kai prezidentė Dilma Rousseff buvo laikinai nušalinta nuo pareigų, ruošiantis nagrinėti jos apkaltos bylą.

Garso įraše, kurį sekmadienio vakarą paskelbė televizija „Globo“, F.Silveira girdimas besikalbantis su Senato pirmininku Renanu Calheirosu ir Sergio Machado, „Petrobras“ antrinės įmonės „Transpetro“ prezidentu, kurie abu figūruoja turto grobstymo tyrime.

Tame įraše F.Silveira girdimas sakantis, kad prokurorų pastangos jau „pralaimėtos“, ir patariantis S.Machado, kaip apsisaugoti nuo tyrimo.

Tas pokalbis buvo įrašytas kovą, kai F.Silveira dirbo Nacionalinėje teisingumo taryboje.

Brazilijos žiniasklaida nurodė, kad S.Machado įrašė pokalbį ir perdavė tą informaciją pareigūnams, kad tyrėjai jam būtų atlaidesni.

Savo atsistatydinimo rašte, kurio ištraukas paskelbė Brazilijos žiniasklaida, F.Silveira teisinosi, kad jo pareiškimai tebuvo „bendro pobūdžio komentarai ir paprasta nuomonė, sustiprinta tvyrančios politinio susierzinimo atmosferos, kurios liudininkai esame mes visi“.

Jis pasitraukė praėjus maždaug savaitei po to, kai pagrindinis M.Temero sąjungininkas Romero Juca buvo pašalintas iš planavimo ministro posto, nutekėjus kitam nutekintam įrašui, kuriame jis esą girdimas kalbantis apie galimybę panaudoti D.Rousseff apkaltą kaip priemonę tyrimui dėl „Petrobras“ sužlugdyti.

Vykstant tyrimui, pramintam „Operacija „Plovykla“, buvo iškeltos bylos dešimtims politikų ir verslo lyderių, įskaitant R.Juca.

M.Temeras, kuris buvo šalies viceprezidentas, perėmė įgaliojimus iš D.Rousseff, kai prezidentė buvo nušalinta gegužės 12 dieną. Jis stengiasi prastumti ekonomikos reformas, kurios galėtų ištraukti Braziliją iš gilios recesijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius