-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos „Bin Ladenas“ areštuotas už nelegalią agitaciją

Vienas kandidatas į Amazonės valstijos Šiaurės Brazilijoje asamblėją, užsiregistravęs vardu „Osama Bin Ladenas“, per sekmadienio rinkimus buvo sulaikytas dėl neteisėtos agitacijos, pranešė rinkimų pareigūnai.
Antrankiai
Antrankiai / Reuters/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Brazilija

„Bin Ladenas“, kurio tikrasis vardas yra Manoelis Nunesas de Assisas, atstovavo mažytei centristų Nacionalinei darbo partijai (PTN).

Vilkėdamas tuniką, panašią į tas, kurias nešiodavo prieš trejus metus per JAV reidą Pakistane nukautas „al Qaeda“ lyderis, M.Nunesas de Assisas buvo areštuotas regiono sostinėje Manause, kai ragino rinkėjus balsuoti ir dalijo vandens butelius. Jis buvo nuvežtas į regiono rinkimų teismą apklausti.

„Jis stovėjo prieduryje su pretekstu, kad pardavinėja vandenį, ir kreipdavosi į žmones prašydamas balsų“, – sakė rinkimų magistratas Henrique Veiga, kurį citavo interneto portalas G1.

Iki rinkimų apylinkių darbo pabaigos likus valandai aukštesnės instancijos rinkimų teismas visoje šalyje dėl įvairių pažeidimų iš viso buvo sulaikęs 551 žmogų, tarp jų – 55 kandidatus.

Pagal rinkimų taisykles kandidatai gali užsiregistruoti kokiu tik nori vardu ir šiemet žmonių fantazijos pasireiškimas buvo išties nemažas – tarp užsiregistravusių kandidatų yra „Wonder Woman“ ir Rembo, keli „Barackai Obamos“.

M.Nunesas de Assisas, vienas iš trijų „Osamos Bin Ladeno“ vardu užsiregistravusių kandidatų, dalyvavusių sekmadienį įvykusiuose prezidento ir parlamento rinkimuose, gali būti pašalintas iš rinkimų kovos, jei bus nustatyta, kad jis pažeidė rinkimų taisykles.

Iki rinkimų apylinkių darbo pabaigos likus valandai aukštesnės instancijos rinkimų teismas (TSE) visoje šalyje dėl įvairių pažeidimų iš viso buvo sulaikęs 551 žmogų, tarp jų – 55 kandidatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius