-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiąją Britaniją gali užplūsti nauja terorizmo banga, mano ekspertas

Didžiąją Britaniją gali užplūsti nauja terorizmo išpuolių banga, stiprėjant radikalioms nuotaikoms tarp kalinių musulmonų Didžiosios Britanijos kalėjimuose, pranešama Didžiosios Britanijos laikraščio „The Guardian“ tinklalapyje.
Londono policininkai
Londono policininkai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis pranešimu, kurį paskelbė Karališkasis tyrimų institutas gynybos klausimais, maždaug 800 „galimai pavojingų musulmonų radikalų“, nuteistų už nusikaltimus, nesusijusius su terorizmu, bus paleisti į laisvę per artimiausius 5–10 metų. Todėl Didžiosios Britanijos saugumo tarnybai iškils uždavinys juos identifikuoti.

Didžiosios Britanijos teisingumo ministerijai kelia abejonių pranešime nurodyti duomenys.

„Kalėjimų tarnyba ir lygtinio atleidimo nuo bausmės tarnyba nepripažįsta duomenų dėl 800 „pavojingų radikalų“, paminėtų pranešime, taip pat mes nesutinkame su tuo, kad sparčiai plinta džihado nuotaikos“, – „The Guardian“ cituoja Teisingumo ministerijos atstovo žodžius.

Tačiau instituto direktoriaus Michaelo Clarke`o parengtame pranešime teigiama, kad kaliniai musulmonai gali būti užverbuoti naujai teroristinių išpuolių bangai. M.Clarke`o nuomone, teroristai tikriausiai pakeis taktiką ir pereis nuo didelio masto atakų, susijusių su ilgu pasirengimu, prie individualių akcijų.

Taip pat institutas pareiškė susirūpinimą, kad iš 230 nusikaltėlių, nuteistų už terorizmą, tik 23 atlieka įkalinimo iki gyvos galvos bausmę, kiti po kelerių metų vėl bus laisvėje. Remiantis Šiaurės Airijos pavyzdžiu, pažymima, kad dauguma nuteistųjų už terorizmą vėliau neatsisako savo idėjų, sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius