-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų televizijos laidų vedėjas neatskleidžia iš gailesčio pasmaugtos savo aukos vardo

Didžiosios Britanijos policija ketvirtadienį apklausė buvusį televizijos laidų vedėją Ray Goslingą, kuris viešai prisipažino padėjęs AIDS sergančiam savo mylimajam pasitraukti iš šio pasaulio.
Didžiosios Britanijos policijos autobusas
Didžiosios Britanijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Televìzija AIDS ŽIV

Tuo tarpu R. Goslingo advokatas tvirtina, kad kol kas jo kliento aukos vardas lieka nežinomas. 70–metis R.Goslingas buvo suimtas trečiadienį po to, kai pirmadienį prisipažino uždusinęs savo artimą draugą, kuriam buvo nustatyta „ankstyvoji AIDS stadija“ ir kuris gulėjo ligoninėje. Manoma, kad tai galėjo įvykti devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

Televizijos laidoje pirmadienį nuskambėjęs R.Goslingo prisipažinimas vėl paaštrino ginčus visuomenėje dėl eutanazijos teisėtumo, ypač tuo metu, kai vyriausybė kitą savaitę ruošiasi pristatyti naujas direktyvas šiuo klausimu.

Notingamšyro grafystės policija pranešė, jog kad R.Goslingo apklausai skirta papildomai dar 12 valandų. Tuo tarpu pastarojo advokatas Digby Johnsonas pareiškė, kad jo klientas pirmiausia turi įvardinti policijai savo auką, nurodydamas savo buvusio mylimojo vardą ir pavardę.

„Prisipažindamas per televiziją Ray nenurodė asmens vardo. Aš manau, kad būtų sąžininga pasakyti jog, Ray'jaus ir mano žiniomis, taip ir yra. Kiek žinau, aukos vardas dar nenurodytas“, – sakė D.Johnsonas.

„Trumpai pasikalbėjau su Ray ir jis jaučiasi gerai; tik, kuo ilgiau jis ten būna, tuo jam darosi sunkiau“, – pridūrė advokatas.

Tuo tarpu policijos atstovė spaudai žurnalistams pranešė, kad „Notingamšyro policijai vakar dėl įtarimų žmogžudyste suimto 70–mečio vyriškio apklausai buvo papildomai skirta 12 valandų “. Televizijos laidoje R.Goslingas papasakojo, kad jis ir jo buvęs mylimasis sudarė sutartį.

„Vieną karštą popietę ligoninėje gydytojas pasakė: „Mes nieko daugiau negalime padaryti“, o jis kentė baisiai siaubingą skausmą, – pasakojo R.Goslingas laidos žiūrovams. – Gydytojui aš pasakiau: „Palikite mus minutėlei“, ir jis išėjo“.

„Aš paėmiau pagalvę ir dusinau jį tol, kol jis tapo negyvas“, – baigė prisipažinimą R.Goslingas. Didžiosios Britanijos visuomenė karštai diskutuoja eutanazijos tema, ieškodama atsakymo į klausimą, ar mirtina liga sergantiems žmonėms galima padėti išeiti iš šio pasaulio. Nors tokia eutanazija šalyje nėra teisėta, tačiau už ją retai kada baudžiama. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius