Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Britų žvalgyba įspėja apie „Islamo valstybės“ Europoje rengiamas atakas

Britų kontržvalgybos vadovas įspėjo apie „siaubingas ir įspūdingas“ atakas, kurias Europoje ketina organizuoti „Islamo valstybės“ džihadistai, skelbia Laisvosios Europos radijas.
„Islamo valstybė“
„Islamo valstybė“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Policijos atstovas Markas Rowley pirmadienį žurnalistams teigė, kad šios naujos planuojamos atakos, kaip ir praėjusių metų lapkritį Paryžiuje, bus taikomos į turistų gausiai lankomas vietas.

„Mes susiduriame su grupuote, kuri turi didelių ambicijų rengti plataus masto, įspūdingas atakas, kokių mes dar nesame matę“, – teigė policijos atstovas.

M.Rowley nepatvirtino, kad pareigūnai turi informacijos apie konkrečias atakas, bet turi perspėjimų apie būtinybę pasiruošti bet kokiam atvejui ir sustiprinti saugumą.

Jo teigimu, „Islamo valstybė“ neketina laikytis „vienišų vilkų“ atakų taktikos ir pereina į plataus teroristų tinklo visose Europos valstybėse kūrimo procesą.

Britų žvalgyba taip pat patvirtino, kad Sirijoje apmokyti džihadistai siunčiami į Šiaurės Europos valstybes, kurioms šiuo metu kyla didžiausia terorizmo grėsmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius