-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Didžiosios Britanijos premjero patarėjas: jauni nusikaltėliai per mažai bijo policijos

Buvęs Niujorko policijos vadovas Williamas Brattonas, patarinėsiantis Didžiosios Britanijos ministrui pirmininkui Davidui Cameronui, sako kad jauni nusikaltėliai ir nusikalstamų gaujų nariai Jungtinėje karalystėje nepakankamai bijo policijos.
Williamas Brattonas
Williamas Brattonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu „The Daily Telegraph“ jis sakė, kad daugumą jaunimo, ypač to, kuris jungiasi į grupuotes, riaušėms „paskatino“ itin atsargus policijos elgesys ir atlaidi bausmių politika Didžiojoje Britanijoje.

Pasak jo, tam, kad policijos pajėgos veiktų efektyviau, joms būtina suteikti daugiau galių ir priemonių nusikaltėliams tramdyti. W.Brattono nuomone, Didžiosios Britanijos policininkai turėtų naudoti gumines kulkas, elektrošoką, dujų balionėlius, vandenį purškiančias mašinas.

Didžiosios Britanijos policija sulaukė kritikos per kilusias kelių dienų riaušes dėl to, kad ėmėsi netinkamos taktikos, žiūrėjo į jas, kaip į viešosios tvarkos sutrikdymą, o ne nusikalstamą veiką. Todėl D.Cameronas paprašė buvusio Niujorko policijos vadovo tapti jo patarėju nusikalstamumo klausimais.

Niujorke gyvenantis 63 metų W.Brattonas sako, kad policijos pajėgos, susidūrusios su pažeidimais, turi būti kategoriškesnės, kad niekam nekiltų abejonių, jog smurtas sulauks tvirto atsako.

„Mano patirtis rodo, kad jauni nusikaltėliai mažiausiai bijo policijos ir dažniausiai linksta pasipriešinti pareigūnams“, – interviu sakė W.Brattonas.

Todėl, pasak pareigūno, policija turi parodyti, kad ji yra visada pasiruošusi kovoti su bet kokiu nusikalstamumu ir prireikus gali bet kada panaudoti jėgą. „Reikia suprasti, kad policija visada gali įtartiną asmenį sustabdyti, apklausti, apieškoti, jei reikia, suimti ir panaudoti jėgą“, – kalbėjo W.Brattonas.

Ypatingai organizuotos gaujos, pasak pareigūno, turi suprasti, kad bet kokia provokacija sulauks griežto atsako.

Dėl dalyvavimo riaušėse šiuo metu Didžiojoje Britanijoje sulaikyta 1 600 žmonių, 796-iems iš jų pareikšti kaltinimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius