Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvęs „Pink Floyd“ narys Rogeris Watersas supykdė žydus, palyginęs Izraelį su nacistine Vokietija

Drąsiai apie savo politines pažiūras kalbantis buvęs legendinių „Pink Floyd“ narys Rogeris Watersas pareiškė, kad dabartinė Izraelio valstybė elgiasi labai panašiai kaip nacistinė Vokietija.
Rogeris Watersas prie sienos su Izraeliu
Rogeris Watersas prie sienos su Izraeliu / „War on Want“ nuotr.

Dainininkas palygino tebesitęsiančias palestiniečių kovas už nepriklausomybę ir išgyvenimą su Adolfo Hitlerio organizuotomis masinėmis žudynėmis Holokausto metu.

„Buvo daug žmonių, kurie apsimetinėjo, kad žydų tautos engimas neegzistavo. Nuo 1933 metų iki 1946-ųjų. Taigi, tai nėra naujas scenarijus. Tačiau šįkart žudomi yra palestiniečiai“, – R.Watersas kalbėjo interviu žurnalui „CounterPunch“.

„Buvo daug žmonių, kurie apsimetinėjo, kad žydų tautos engimas neegzistavo. (...) Tačiau šįkart žudomi yra palestiniečiai“, – sakė R.Watersas

Muzikanto komentarai supykdė žydų bendruomenę. JAV rabinas Shmuley Boteachas savo komentare „The New York Observer“ rašo, kad drįsdamas lyginti Izraelį ir genocidinio režimo monstrus, kurie nužudė 6 milijonus žydų, R.Watersas neturi nei gėdos, nei širdis, nei sielos.

R.Watersą sukritikavo ir Anglijos Holokausto studijų fondo vadovė Karen Pollock, kuri „Observer“ sakė, kad tokiomis paralelėmis muzikantas įžeidė 6 milijonų nuo nacių rankų žuvusių žydų atminimą. „Tokios atakos yra dažnai naudojamos kaip priedanga antisemitizmui, ir turėtų būti tokiomis vadinamos“, – pareiškė ji.

R.Watersas jau ne vienerius metus kritikuoja Izraelį dėl jo politikos Palestinos atžvilgiu. Jis ne tik pats atsisako vykti koncertuoti į šalį, tačiau ragina ir kitus muzikantus sekti jo pavyzdžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius