-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs prokuroras areštuotas po skundo Medvedevui (video)

Dar vienas viešo skundo dėl Rusijos teisėsaugos institucijų autorius atsidūrė už grotų: Maskvoje sulaikytas buvęs Uchtos prokuroro pavaduotojas Grigorijus Čekalinas, kaltinęs buvusius kolegas baudžiamosios bylos klastojimu.
Grigorijus Čekalinas
Grigorijus Čekalinas / Kadras iš kreipimosi

G.Čekalino kreipimasis į Rusijos prezidentą Dmitrijų Medvedevą pasirodė internete po panašaus majoro Aleksejaus Dymovskio skundo. A.Dymovskis buvo areštuotas sausio pabaigoje pagal kaltinimą sukčiavimus.

G.Čekalinas sulaikytas Maskvoje pirmadienį tiriant bylą dėl žinomai melagingų parodymų davimo. Bylą tiria jo buvę kolegos iš Komijos respublikos, dėl kurių G.Čekalinas skundėsi D.Medvedevui, kaltindamas baudžiamosios medžiagos dėl gaisro prekybos centre Uchtoje klastojimu.

Per tragišką incidentą ugnyje žuvo 25 žmonės. Teismas Komijoje 2009 metų liepą pripažino du žmones kaltais ir nuteisė juos kalėti iki gyvos galvos.

„Kadangi Čekalinas, nevykdydamas įsipareigojimo atvykti pagal tyrėjo iškvietimą, ėmėsi priemonių priešintis tyrimui, 2010 metų vasario 1 dieną Čekalinas buvo sulaikytas Maskvoje“, – pranešė tyrimų komitetas.

G.Čekalino kreipimasis į Rusijos prezidentą:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius