-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiam TVF vadovui galimybė gyventi namų arešte atsieis nepigiai

Atsistatydinęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas, kuris buvo suimtas Niujorke dėl įtariamų seksualinių nusikaltimų, privalės sumokėti milijono JAV dolerių užstatą, kad penktadienį būtų išleistas iš kalėjimo, o vėliau turės kas mėnesį pakloti daugiau nei 200 tūkst. dolerių ginkluotiems apsaugininkams, kurie jį visą parą prižiūrės, kol Prancūzijos politikas bus laikomas namų arešte Manhatane.
Dominique'as Straussas-Kahnas
Dominique'as Straussas-Kahnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Straussas-Kahnas, kurio viltis kandidatuoti į Prancūzijos prezidento postą sužlugdė kaltinimai dėl mėginimo išžaginti kambarinę viename viešbutyje, taip pat turės užtikrinti 5 mln. dolerių užstato draudimą ir dėvėti elektroninę sekimo apyrankę, kol lauks teismo.

JAV prokurorai ragino teismą nepaleisti įtariamojo už užstatą. Pasak jų, labai tikėtina, kad D.Straussas-Kahnas mėgins pabėgti, o šį itin įtakingą žmogų sugrąžinti į Jungtines Valstijas būtų beveik neįmanoma.

Teisėjas Michaelas Obusas taip pat akcentavo šią riziką ir nustatė D.Straussui-Kahnui griežtus finansinius ir judėjimo laisvės suvaržymus.

Planuojama, kad birželio 6 dieną jam bus oficialiai paskelbti kaltinimai dėl praeitą šeštadienį įvykusio incidento.

Planuojama, kad birželio 6 dieną jam bus oficialiai paskelbti kaltinimai dėl praeitą šeštadienį įvykusio incidento.

D.Straussas-Kahnas turės sumokėti milijoną dolerių, kad būtų paleistas iš Raikerso salos kalėjimo, taip pat pateikti papildomą 5 mln. dolerių draudimo užstatą. Tikėtina, kad pastaruoju taps nekilnojamasis turtas, priklausantis jo turtingai žmonai.

Taip pat buvo nustatytos kitos sąlygos:

– Jis turės būti visą parą saugomas ginkluotų sargybinių bute Manhatane, kuriame gyvens su savo žmona – Prancūzijos televizijos žurnaliste Anne Sinclair.

– Bute bus įrengtos stebėjimo kameros.

– Įtariamasis privalės ant kojos dėvėti elektroninę apyrankę.

– Bus paimti visi jo kelionės dokumentai.

– Bute bus ribojamas kitų asmenų lankymasis; bus leidžiami tik vizitai dėl „religinių“ arba kitų griežtai apibrėžtų priežasčių.

Teisėjas nurodė, kad išlaidos ginkluotiems sargybiniams, vaizdo kamerų įrengimui bute ir kitai įrangai turės būti padengtos kaltinamojo. Apygardos prokuroro pavaduotojas Johnas McConnellis  sakė, kad šios išlaidos veikiausiai sudarys daugiau nei 200 tūkst. dolerių per mėnesį.

M.Obusas penktadienį turėtų oficialiai patvirtinti sutartį dėl suimtojo paleidimo už užstatą. D.Straussas-Kahnas, kuris neigia visus jam mestu kaltinimus, vėliau turėtų išvykti iš Raikerso salos kalėjimo, kai bus sumokėtas užstatas ir draudimas.

Jo advokatas Williamas Tayloras sakė, kad A.Sinclair išnuomojo apartamentus Niujorke, kuriuose galės būti laikomas jos vyras, prižiūrimas ginkluoto sargybinio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius