-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio Kirgizijos prezidento sūnui Maksimui Bakijevui skirta 25 metų laisvės atėmimo bausmė

Kirgizijos teismas skyrė 25 metų laisvės atėmimo bausmę už korupciją nuteistam nuverstojo prezidento Kurmanbeko Bakijevo sūnui Maksimui Bakijevui, jam teisme nedalyvaujant, trečiadienį pranešė prokurorai, žadėdami išsireikalauti jo ekstradicijos iš Didžiosios Britanijos.
Kurmanbekas Bakijevas
Kurmanbekas Bakijevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kirgizija

Anksčiau „princu“ vadintas M.Bakijevas vadovavo Kirgizijos plėtros agentūrai, taip pat buvo laikomas vienu artimiausių savo tėvo, netekusio valdžios per kruviną sukilimą 2010 metais, patikėtiniu.

Už uždarų durų vykusiame teisme „Pervomaiskij“ apygardos teismas nuteisė korupcija kaltintą M.Bakijevą dėl sandorių, kuriuos jis sudarė vadovaudamas plėtros agentūrai ir kurie valstybei atnešė šimtus milijonų dolerių nuostolių.

Patvirtindamas teismo nuosprendį generalinis prokuroras pareiškė, kad „ir toliau bus siekiama jo ekstradicijos Kirgizijai“.

Vienu turtingiausių Kirgizijos žmonių laikytas M.Bakijevas praėjusiais metais buvo suimtas Britanijoje  amerikiečių pareigūnų prašymu dėl kitos JAV sukčiavimo bylos.

Tačiau netrukus jis buvo paleistas už užstatą. Artimiausias posėdis dėl jo ekstradicijos numatytas gegužės mėnesį.

M.Bakijevo tėvas, buvęs prezidentas Kurmanbekas Bakijevas, kuris taip pat buvo nuteistas jam teisme nedalyvaujant, rado prieglobstį Baltarusijoje, kuri kol kas neketina sugrąžinti jo į Kirgiziją.

Kirgizijos karinis tribunolas vasario mėnesį K.Bakijevui už akių skyrė 24 metų laisvės atėmimo bausmę už įtakingo aušto rango pareigūno nužudymą 2009 metais.

Buvusio prezidento brolis Žanybekas Bakijevas, vadovęs prezidento apsaugos tarnybai, o dabar, kaip manoma, besislapstantis Baltarusijoje, buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

K.Bakijevas buvo nuverstas 2010 metais per visuotinį sukilimą, pakurstytą nepasitenkinimo dėl ekonomikos sąstingio ir įsišaknijusios korupcijos.

Buvusiam prezidentui taip pat pateikti kaltinimai dėl masinio žmonių žudymo, kai per 2010 metų sukilimą jo nurodymu policijos pajėgos nušovė kelias dešimtis žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius