-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekai gelbės Gazos ruožą

Čekijos ministras pirmininkas Mirekas Topolanekas, kurio šalis nuo sausio 1 dienos perėmė pirmininkavimą Europos Sąjunga, pirmadienį pareiškė turintis planą, kuris padėtų bent jau sustabdyti susirėmimus Gazoje.
Bombarduojamas Gazos ruožas
Bombarduojamas Gazos ruožas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Turime scenarijų, kad galėtume imtis aktyvesnių žygių bent jau kovoms nutraukti“, – sakė žurnalistams M.Topolanekas, neatskleidęs šio plano detalių.

Čekijos premjeras pridūrė, kad tą klausimą jis jau aptarė su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir Turkijos premjeru Recepu Tayyipu Erdoganu, o vėliau paskambinsiąs JAV prezidentui Georgeui W.Bushui ir Izraelio premjerui Ehudui Olmertui.

„Šis planas peržengia ES sienas. Pirmiausia būtina tai aptarti su jame dalyvaujančiomis šalimis, o vėliau ir su kitomis, tiesiogiai nesusijusiomis su šiuo konfliktu“, – agentūrai pareiškė M.Topolaneko atstovas Jiržis Františekas Potužnikas, nesileisdamas į smulkesnes detales.

Praha įsitikinusi, kad kol kas „per anksti skelbti“ šio plano detales dar ir todėl, kad ES misija tebedirba Artimųjų Rytų regione, pranešė čekų diplomatijos šaltinis.

Izraelis gruodžio 27 dieną pradėjo masiškai bombarduoti Gazos Ruože esančius „Hamas“ taikinius, atsakydamas į nuolatinius savo teritorijos apšaudymus iš raketų, o šeštadienį pradėjo sausumos karinę operaciją prieš Gazą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius