Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čekijoje – šalčio rekordas, dalis Lenkijos kapanojasi iš po sniego

Spalio orai stebina ir gąsdina. Lenkijos pietvakarinius ir pietinius regionus jau pirmadienį sukaustė gausus sniegas, snigo čia ir antradienio naktį. O Čekijoje užfiksuotas spalio vidurio šalčio rekordas – termometrai kalnuose nukrito net iki 12,3 laipsnio žemiau nulio.
Pirmasis sniegas Lenkijoje
Pirmasis sniegas Lenkijoje / Nuotr. iš „Twitter“

Kaip rašo tvn24.pl, tai žemiausia temperatūra regione spalio 12 dieną nuo pat temperatūros stebėjimų pradžios.

Iki šiol rekordinis šaltis buvo užfiksuotas 1992 metais, kai termometrai rodė 10 laipsnių žemiau nulio. Tiek tuometinis, tiek dabartinis rekordas užfiksuotas kalnuose šalia Čekijos sienos su Vokietijos Bavarija, Šumavos kalnų masyve maždaug 1058 metrų aukštyje virš jūros lygio. Šioje vietoje gana dažnai fiksuojamos žemos temperatūros.

Čekijos Hidrometeorologijos institutas informavo, kad šiemet rudeninės šalnos šalies teritorijoje pasirodė spalio 2 dieną, kai paryčiais apie pusė meteorologinių stočių užfiksavo žemesnę temperatūra nei nulis.

Lenkijoje taip pat prasidėjo ankstyva žiema. Jau pirmadienį pranešta, kad gausiai prisnigta šalies pietvakariuose ir pietuose. Dėl slidaus kelio avarijoje žuvo mergaitė, o užmigęs ant suolelio vyras mirtinai sušalo.

Sniegas laužė medžius ir jų šakas, kurios nutraukė laidus ne vienoje vietovėje, palikdamos gyventojus be elektros energijos. Net Krokuvoje pirmadienio rytą nekursavo kelių maršrutų tramvajai, nes baimintasi sugadintų elektros linijų.

Antradienio naktį taip pat snigo, bet termometrai rodė apie nulį, tik Zakopanėje buvo kiek šalčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius