-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas apie Ukrainą pasisakė taip, kaip nori Kremlius

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad jam dar reikia išsiaiškinti, kokia iš tikrųjų yra padėtis Ukrainoje. Ir pridūrė abejojantis, kad Rusija remia Donbaso separatistus. Yra daugybė įrodymų, kad į Rytų Ukrainą permesta ir tūkstančiai Rusijos karių.
Donaldas Trumpas.
Donaldas Trumpas. / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Neturime patikimų žinių, kas ten vyksta“, – sakė jis per interviu su kanalo „Fox“ žurnalistu.

Paklaustas žurnalisto, ar jo nežeidžia faktas, kad situacija Rytų Ukrainoje paaštrėjo po jo pokalbio telefonu su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu, JAV prezidentas atsakė neigiamai.

Be to, žurnalistui pasakius, kad situacija Ukrainoje paaštrėjo dėl „prorusiškų pajėgų smurto“, D.Trumpas pažymėjo, kad JAV tiksliai nežino, ar Rusija kontroliuoja Rytų Ukrainos separatistų pajėgas, bet pažadėjo tai išsiaiškinti.

„Tai yra pro-pajėgos, – aiškino naujasis Amerikos prezidentas. – Mes nežinome, ar jos nekontroliuojamos? Ar jų nekontroliuoja? Taip irgi būna. Mes išsiaiškinsime. Būčiau nustebęs, bet pažiūrėsime.“

Tokie D.Trumpo komentarai – naujausias signalas, kad jo troškimas pagerinti santykius su Rusija daro įtaką Baltųjų rūmų požiūriui į konfliktą Ukrainoje.

Maskva nuosekliai neigia, kad Rusijos kariai dalyvauja konflikte. Tačiau Rytų Ukrainoje dirbantys žurnalistai ne kartą ir ne du matė, kaip per sieną permetami Rusijos kariai ir tankai, sunkioji ginkluotė, tai paliudijo ir palydoviniai duomenys. O Rusijoje slapta laidojami Ukrainoje žuvę kariškiai.

Baltieji rūmai po šeštadienį įvykusio D.Trumpo ir Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pokalbio telefonu pranešė, jog JAV lyderis yra nusiteikęs „dirbti su Ukraina, Rusija ir visomis suinteresuotomis šalimis, kad padėtų joms atkurti taiką palei sieną“.

Nuo užpraeito savaitgalio atsinaujinę įnirtingi Kijevo pajėgų ir separatistų susirėmimai nusinešė daugiau kaip 30 žmonių, tarp jų civilių, gyvybių.

Nuo šio konflikto pradžios 2014 metais žuvo jau daugiau kaip 9 800 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius