-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijoje mėginta nušauti rašytoją ir islamo kritiką Larsą Hedegaardą

Ginkluotas vyras mėgino nušauti danų rašytoją, pagarsėjusį islamo kritikavimu, bet šis sugebėjo išsisukti ir nebuvo sužeistas per išpuolį, pranešė policija.
Danų rašytojas Larsas Hedegaardas
Danų rašytojas Larsas Hedegaardas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kritika Danija

Pasak policijos, Larsas Hedegaardas, vadovaujantis dviem visuomeninėms grupėms, kurios tvirtina, kad spaudos laisvei grėsmę kelia islamas, buvo šaulio taikinys. Trumpame pranešime nurodoma, kad 25-erių vyrui paskambinus į rašytojo namo Kopenhagoje duris ir rašytojui atidarius jas, šaulys taikėsi į galvą, bet prašovė.

„Po grumtynių užpuolikas paspruko. Kol kas mes nežinome, ar policija sulaikė jį“, – sakė ir Danijos laisvosios spaudos draugijoje (Free Press Society).

Šiai draugijai ir dar vienai, Tarptautinei laisvosios spaudos draugijai (International Free Press Society), vadovaujantis 70-metis L.Hedegaardas buvo 2011 metais nubaustas 5 tūkst. kronų bauda už pareiškimus, įžeidžiančius ir žeminančius musulmonus.

Danijos ministrė pirmininkė Helle Thorning-Schmidt pasmerkė šį išpuolį.

„Dar blogiau, jeigu šituo išpuoliu norėta atgrasinti Larsą Hedegaardą naudotis žodžio laisve“, – sakė ji danų naujienų agentūrai „Ritzau“.

L.Hedegaardas yra reiškęs palaikymą daugeliui tiesmukų islamo kritikų Europoje, tarp jų ir švedų menininkui bei olandų teisininkui Geertui Wildersui.

„Išpuolis prieš mano draugą ir islamo kritiką Larsą Hedegaardą Danijoje šį rytą žlugo. Mintimis esu kartu su juo. Baisu“, – parašė G.Wildersas savo paskyroje tinkle „Twitter“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius