-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei 10 tūkst. suomių dalyvavo mitinge už multikultūralizmą

Daugiau nei 10 tūkst. žmonių antradienį susirinko į mitingą Helsinkyje pademonstruoti paramos multikultūralizmui ir pareikšti protesto dėl vieno populisto įstatymų leidėjo neseniai išsakytų prieštaringų komentarų, nurodė policija.
Mitingas Suomijoje
Mitingas Suomijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mano kukliais vertinimais, dabar jau yra susirinkę gerokai daugiau nei 10 tūkst. žmonių ir jų skaičius nuolat auga. Iki šiol viskas vyko taikiai“, – naujienų agentūrai AFP antradienį sakė Helsinkio policijos vadovas Tuomo Tuohimaa.

Ši protesto akcija buvo skubiai organizuota po to, kai parlamentaras Olli Immonenas iš populistinės Suomių partijos praėjusį savaitgalį socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo kampaniją, raginančią „kovoti su multikultūralizmo košmaru“.

Suomių partija yra viena iš trijų dabartinės valdančiosios koalicijos narių.

Keli įtakingiausi šalies politikai, įskaitant vyriausybės vadovą ir prezidentą, išreiškė paramą mitingui, kurio pavadinimas – „Turime svajonę“.

„Noriu priminti, kad suomiškas gyvenimo būdas visuomet reiškė, kad čia esama erdvės įvairovei ir skirtingiems papročiams“, – pažymėjo prezidentas Sauli Niinisto savo pareiškime, kuris buvo perskaitytas mitingo dalyviams.

Premjeras Juha Sipila taip pat paskelbė pareiškimą, kuriame sveikino žmones, pasisakančius už „multikultūrinę Suomiją“, ir pažymėjo, kad „užsienio kilmės žmonės smarkiai praturtino mūsų kultūrinį ir verslo gyvenimą“.

Savaitgalį iš parlamenterų buvo girdimi raginimai O.Immonenui atsistatydinti, bet Suomių partijos lyderis Timo Soini pareiškė, jog po atostogų šį klausimą svarstys partijos parlamento frakcija.

„Tai nėra gerai partijos reputacijai“, – pripažino T.Soini interviu laikraščiui “Ilta-Sanomat“, nors iš pradžių atsisakė komentuoti šį reikalą.

Suomių partijos lyderis sakė manąs, jog tai tiesiog sutapimas, kad O.Immoneno komentarai nuskambėjo praėjus vos dviem dienoms po žudynių Norvegijos Utiojos saloje metinių. 2011 metų liepos 22 dieną ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistas Andersas Behringas Breivikas nužudė 77 žmones, kaltindamas juos propaguojant multikultūralizmą.

O.Immonenas į kontroversijų sūkurį patenka ne pirmą kartą. Birželį kilo pasipiktinimo banga, kai jis pozavo su vienos neonacistinės grupės nariais.

Suomių partija seniai garsėjo savo griežta antiimigracine pozicija, kuri padėjo jai pelnyti dalies elektorato simpatijas. Tačiau pastaraisiais metais ji daugiau dėmesio skyrė euroskeptiškai darbotvarkei.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius