-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl Rusijos sportininkų šalinimo iš olimpinių žaidynių Vladimiras Putinas kaltino politinius žaidimus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį apkaltino miglotą ir nesąžiningą kampaniją prieš Rusijos sportininkus, daliai jų užkirtusią kelią dalyvauti vasaros olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire, Brazilijoje, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
Vladimiras Putinas išlydi Rusijos olimpiečius į Rio
Vladimiras Putinas išlydi Rusijos olimpiečius į Rio / „Scanpix“ nuotr.

Išlydėdamas Rusijos olimpiečius V.Putinas tikino, kad toks Tarptautinio tarptautinių sporto organizacijų sprendimas, šalinti dalį Rusijos atletų yra prieštaraujantis sveikam protui ir teisėtumui.

„Tyčinė kampanija, kuria taikomasi į mūsų atletus, charakterizuoja dvigubus standartus ir kelia kolektyvinės atsakomybės idėją, kuri nėra suderinama su sportu, teisingumu, teisinėmis normomis“, – sakė V.Putinas.

Rusijos lyderis pabrėžė, kad dopingo skandalas, kurio metu Rusijos vyriausybė ir federalinė saugumo tarnyba (FST) buvo apkaltintos padėjusios nuslėpti dopingo vartojimo atvejus, palietė ir tuos, kurie neturėjo jokių konkrečių kaltinimų.

„Tai yra smūgis visam sporto pasauliui ir olimpinėms žaidynėms“, – tikino V.Putinas. „Akivaizdu, kad Rusijos sporto žmonių, kurie buvo lyderiai daugelyje sporto šakų, nedalyvavimas paveiks varžybų kokybę ir sumažins žiūrovų džiaugsmą“, – teigė Rusijos lyderis.

V.Putino teigimu, bet kuris medalis, laimėtas sporto šakoje, kurioje negalėjo dalyvauti Rusijos sportininkas, bus vertas žymiai mažiau ir turėtų kelti žymiai mažiau džiaugsmo kitų šalių sportininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius