Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Didžiosios Britanijos policija perspėja olimpiados svečius: Į šalį plūsta vagių gaujos iš Lietuvos, Rumunijos ir Pietų Amerikos

Didžioji Britanija atsidūrė kišenvagių gniaužtuose – artėjant olimpiadai į šalį plūsta vis daugiau vagių iš Rytų Europos, – praneša „The Dailymail“.
Londono policininkai
Londono policininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį spaudai išplatintame pranešime Didžiosios Britanijos policija nurodė, kad per pastaruosius dvejus metus vagysčių gatvėje padaugėjo beveik penktadaliu, tai reiškia, kad šiuo metu Anglijos gatvėse daugiau kaip 1700 žmonių kasdien tampa kišenvagių aukomis.

Policija taip pat perspėjo Londono svečius saugotis profesionalių vagių gaujų iš Rumunijos, Lietuvos ir netgi iš Pietų Amerikos, kurios prieš olimpiadą telkiasi Didžiosios Britanijos sostinėje norėdamos pasipelnyti iš neapdairių turistų.

Pranešama, kad rumunai per savaitę iš vagysčių susirenka mažiausiai 4 tūkst. svarų sterlingų, dažniausia jie vagia pinigines, išmaniuosius telefonus ar nešiojamuosius kompiuterius. 

Didžiosios Britanijos žiniasklaida netgi pateikia rumunų kišenvagių vadinamosios „vienos sekundės“ taktiką – šios šalies vagys veikia taip greitai, kad jų auka tuo metu net nesupranta, jog ką tik buvo apiplėšta.

Pranešama, kad rumunai per savaitę iš vagysčių susirenka mažiausiai 4 tūkst. svarų sterlingų, dažniausiai jie vagia pinigines, išmaniuosius telefonus ar nešiojamuosius kompiuterius. Pavogtas gėrybes šios šalies piliečiai vėliau parsiveža į Rumuniją ir parduoda juodojoje rinkoje.

Skotland Jarde pastarosiomis dienomis buvo suimta jau 80 vagių, policija juos perspėjo, kad artėjant olimpiadai bus sugriežtinta apsauga. Šalies policininkai į pagalbą pasikvietė ir Rumunijos pareigūnus, kad šie padėtų tramdyti savo tautiečius.

Ketvirtadienį policijos išplatintoje vagysčių statistikoje nurodoma, kad kišenvagysčių per pastaruosius dvejus metus padidėjo net 17 proc. 2011–2012 metais nuo kišenvagių iš viso nukentėjo 625 tūkst. žmonių, o 2009–2010 kišenvagių aukomis buvo tapę 102 tūkst. žmonių.

BBC pranešime nurodomas ir kišenvagių vagystės scenarijus: gaujai išsirinkus auką vienas jos narys apsimeta pasiklydęs ir paprašo savo būsimos aukos nurodyti jam kelią, tuomet kitas vagis, apsimetęs girtuokliu, prisiartina prie kelią rodančios aukos ir jam net nepastebėjus greitai jį „apšvarina“. Pavogti daiktai tuojau pat perduodami trečiajam gaujos nariui ir visi vagys taip pat greitai išsiskirsto.

Balandžio mėnesį buvo suimta visa rumunų kišenvagių šeima, kurie iš savo vagysčių sugebėjo gimtojoje šalyje pasistatyti brangų namą. Rostas šeima, policijos duomenimis, apiplėšė daugiau kaip tūkstantį vėlyvais Londono traukiniais važiuojančių žmonių. Visi penki šeimos nariai buvo pasodinti į kalėjimą dešimčiai metų.

Londono olimpinės žaidynės vyks nuo liepos 27 iki rugpjūčio 12 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius