-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dmitrijus Medvedevas teigia, kad Rusijos raidai būtinos pilietinės laisvės

Kad Rusija galėtų eiti į priekį, būtina laisvė, o ne „veržlių priveržimas“, ir tai svarbiausia, ko šiandien turi būti pasimokyta iš Aleksandro II reformų, pareiškė šalies prezidentas Dmitrijus Medvedevas.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Negalima atidėlioti laisvės, nereikia bijoti laisvo žmogaus, kuris kokiu nors neadekvačiu būdu gali pasinaudoti savo laisve. Tai kelias į aklavietę“, – sakė D.Medvedevas tarptautinėje konferencijoje „Didžiosios reformos ir Rusijos modernizacija“, skirtoje Baudžiavos panaikinimo manifesto pasirašymo 150-osios metinėms.

Kaip pabrėžė prezidentas „tauta yra gyvas organizmas, o ne mašina, ji negali ilgai laikytis, kai tik atgaminamos iškaltos idėjos, „priveržiamos veržlės“.

Pernelyg griežta tvarka ir kontrolierių perteklius dažniausiai veda ne į gėrio pergalę – arba, kalbant nūdienos stiliumi, ne į pergalę kovoje su korupcija, o į jos stiprėjimą, ne prie valdymo sistemos tobulinimo, o prie šios sistemos degradavimo“, – mano valstybės vadovas.

Todėl D.Medvedevo nuomone, „itin svarbu duoti visuomenei galimybę pačiai save organizuoti“.

D.Medvedevas pažymėjo, jog mano, kad „svarbios šiandien dar kelios pozicijos, pagrįstos Didžiųjų reformų laikotarpio pergalvojimu“.

„Politiniai ir socialiniai pakeitimai turi būti gerai apgalvoti, racionalūs, vykdom palaipsniui, bet nenukrypstamai“, – sakė jis.

Taip pat, pabrėžė Rusijos prezidentas, „reikia atminti tai, kad valstybė yra ne plėtotės tikslas, o jos įrankis“.

„Tik įtraukus visą visuomenę į šiuos procesus, galima gauti teisingą, teigiamą efektą, ir tik šiuo atveju mes turėsime galimybę veikti sėkmingai“, – sakė jis.

Valstybės vadovas pažymėjo, kad „modernizacija ir pažanga visada nukreipti į laisvės erdvės plėtimą ir visuomenėje, ir atskiro asmens gyvenime“.

1861 metų kovo 3 dieną (vasario 19 dieną pagal naują stilių) Rusijos imperatorius Aleksandras II pasirašė Baudžiamos panaikinimo manifestą ir valstiečių iš baudžiauninkų teisinės padėties ir valdymo nuostatus.

Tai buvo lūžio Rusijos istorijoje diena. Baudžiava egzistavo šalyje pusantro amžiaus. Tiek pat praėjo nuo jos oficialaus panaikinimo dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius