Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas: „JAV didžiuojasi vadindama Lietuvą drauge ir sąjungininke“

Naujasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasiuntė pirmąją tiesioginę žinią Lietuvai. Baltieji rūmai oficialiame laiške pasveikino Lietuvą su artėjančia Vasario 16-osios švente ir pažymėjo, kad šalis jungia bendros vertybės bei įsipareigojimai.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

„Amerikos žmonės prisijungia prie manęs, siųsdami sveikinimus Jums ir lietuviams 99-ųjų Lietuvos nepriklausomybės dienos, Vasario 16-osios, metinių proga“, – rašoma JAV prezidento laiške Lietuvos lyderei Daliai Grybauskaitei.

„Lietuva yra demokratijos sklaidos ir stiprinimo transatlantinėje erdvėje lyderė. Jūsų parama Ukrainos suverenumui ir teritoriniam integralumui, kaip ir jūsų pastangos didinti energetikos diversifikaciją, prisidėjo prie bendro mūsų tikslo, Europos ir regiono saugumo“, – pabrėžiama laiške.

„Lietuva yra vertinama NATO partnerė, kuri rodo nusiteikimą vykdyti įsipareigojimus gynybai, tai pademonstruoja didindama biudžetą, kad būtų pasiekta NATO sutarta riba. Be to, Lietuvos indėlis bendrose pastangose Afganistane ir kovoje su ISIS toliau demonstruoja pasiryžimą prisidėti prie globalaus saugumo“, – rašo Baltieji rūmai.

„Jungtinės Valstijos didžiuojasi vadindamos Lietuvą drauge ir sąjungininke. Laukiu bendro darbo su Jumis, siekianti bendrų tikslų“, – D.Grybauskaitei adresuotą laišką užbaigė D.Trumpas.

Kitą savaitę Lietuvos prezidentė Miunchene turėtų pirmą kartą asmeniškai susitikti su naujosios administracijos atstovu, JAV viceprezidentu Mike'u Pence'u.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius