Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Donaldas Trumpas kariauja su JAV žiniasklaida ir pralaimi

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pastarosiomis savaitėmis nuolat puola pagrindinę šalies žiniasklaidą ir vis kalba apie „melagingas naujienas“. „The Washington Post“ teigimu, turtuolis mano, kad žiniasklaidos reitingai dar mažesni nei jo paties. Bet, kaip rodo naujausios apklausos, klysta.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jūsų darbas vertinamas blogiau nei Kongreso“, – praėjusią savaitę per garsiąją savo spaudos konferenciją vienam reporteriui pareiškė D.Trumpas.

Vis dėlto naujausia apklausa, kurią atliko Kvinipiako universiteto (Konektikuto valstija) ekspertai, rodo, kad žmonės, nors ir ne visiškai patenkinti vyraujančios (mainstream) žiniasklaidos darbu, vis tiek mano, jog žurnalistai yra patikimesni nei naujasis JAV prezidentas.

Kitaip tariant, nors D.Trumpas reguliariai kalba apie „melagingas naujienas“ (fake news), amerikiečiai įžvelgia, kad tokią dezinformaciją dažniau skleidžia pats Baltųjų rūmų šeimininkas.

Respondentų buvo paklausta, kas, jų manymu, pateikia „teisingą informaciją apie svarbius dalykus“. Dauguma – 52 proc. – atsakė, kad žiniasklaida. Kad labiau pasitiki D.Trumpu ir jo komanda, teigė 37 proc.

Tiesa, per apklausą nustatyta ir tai, kad nedidelė registruotų rinkėjų dauguma mano, jog žiniasklaida nesąžiningai nušviečia D.Trumpo administracijos darbą. Taip teigė 50 proc. apklaustųjų, o tam nepritarė 45 proc.

Vis dėlto su teiginiu, kad D.Trumpas klysta puldamas žiniasklaidą, sutiko net 61 proc. respondentų.

JAV prezidentas praėjusią savaitę tviteryje pavadino žiniasklaidą „Amerikos žmonių prieše“.

Tokius jo žodžius pasmerkė ir žurnalistai, ir žodžio laisvę ginančios organizacijos, o įtakingas respublikonų senatorius Johnas McCainas D.Trumpo veiksmus pavadino diktatoriškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius