Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Donaldas Trumpas pagaliau sureagavo į protestus: „Kodėl tie žmonės nebalsavo?“

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ sukritikavo milijonus žmonių, tarp jų ir garsenybes, šeštadienį, dieną po jo prisaikdinimo, išėjusių į gatves visoje Amerikoje protestuoti.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“ nuotr.

„Vakar stebėjau protestus ir man susidarė įspūdis, kad ką tik pas mus buvo rinkimai! Kodėl tie žmonės nebalsavo?“ – parašė D. Trumpas.

Šeštadienį Amerikos miestuose į gatves išėjo daugiau nei du milijonai žmonių, daugiausia moterų, kurie protestavo prieš naująjį prezidentą, kuris, kaip rodo apklausos, prezidentavimą pradėjo su rekordiškai mažų 37 proc. populiarumo reitingu. Protestų akcijų buvo surengta ir užsienyje.

Protestuose dalyvavo ir daug amerikiečių garsenybių.

„Sveiki atvykę į meilės revoliuciją,– po kelias valandas trukusių garsenybių ir žmogaus teisių aktyvistų kalbų sakė ant scenos pasirodžiusi Madonna. – Už sukilimą. Už mūsų, kaip moterų, atsisakymą priimti šią naują tironijos erą.“

Kiek anksčiau iki 58 metų dainininkės pasirodymo nuo scenos kalbėjo kelios garsenybės, tarp jų ir feminizmo šauklė Glorią Steinem ir aktorė Ashley Judd.

„Mes nebijome. Mes nesame vieni. Mes nenusileisime. Mūsų jėga yra mūsų vienybėje, ir nė viena priešiška jėga neturi šansų prieš mūsų tikrą solidarumą“, – kreipdamasi į minią, kurią daugiausia sudarė moterys, sakė Madonna.

Dainininkė JAV prezidento rinkimuose rėmė demokratę Hillary Clinton ir po šios pralaimėjimo pareiškė, kad moterys turi „gentinį negebėjimą“ priimti moterį prezidentę.

„Moterys nekenčia moterų. Štai ką manau“, – muzikos žurnalui „Billboard Magazine“ sakė dainininkė.

Šeštadienį Madonnos pasakytoje kalboje netrūko ir riebesnių žodelių.

„Mums prireikė šios tamsos, kad mus pažadintų. Gėris nelaimėjo šių rinkimų, tačiau galiausiai gėris laimės“,– pabrėžė Madonna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius