Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 18 /19:57

Donaldas Trumpas pasipiktino: demokratai įžeidinėja Vladimirą Putiną

Donaldas Trumpas pirmadienį griežtai sukritikavo Amerikos politikus, kurie, jo teigimu, įžeidinėjo Rusijos lyderį Vladimirą Putiną.
H.Clinton ir D.Trumpo debatai
H.Clinton ir D.Trumpo debatai / „Scanpix“/AP nuotr.

Respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą pareiškė, kad jei bus išrinktas, dar prieš žengdamas į Baltuosius Rūmus pasistengs susitikti su Vladimiru Putinu.

Tokį pareiškimą jis paskelbė kalbėdamas su radijo laidų vedėju Michaelu Savage'u. D.Trumpo teigimu, pasaulinio karo pavojų kelia demokratų politikų pasisakymai, įžeidžiantys Rusijos lyderį.

„Jie įžeidinėja jį nuolat. Nenuostabu, kad jis nekenčia Hillary Clinton ir Baracko Obamos“, – teigė D.Trumpas, pastaruoju metu sulaukęs Kremliaus žodinio palaikymo.

Respublikonų kandidatas debatų metu taip pat pareiškė, kad Rusijos branduoliniai pajėgumai gerokai lenkia amerikiečių. Jis neigė, kad Kremliaus programišiai kaip nors susiję su demokratų susirašinėjimo nutekinimu.

Meilikavimas Kremliui nestebina

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį griežtai kritikavo Respublikonų kandidato į Baltuosiu rūmus Donaldo Trumpo meilikavimą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, vadino tai „precedento neturinčiu“ atveju, „neatitinkančiu“ nei demokratų, nei eilinių respublikonų pažiūrų.

„Pona Trumpo tebesitęsiantis meilikavimas ponui Putinui ir tas mastas, kuriuo jis savo taktiką ir požiūrį regis modeliuoja pagal poną Putiną, yra precedento neturintis (atvejis) Amerikos politikoje“, – sakė B.Obama žurnalistams.

„Ponas Trumpas retai mane stebina šiomis dienomis. Mane žymiai labiau stebina ir kelia nerimą tai, kad respublikonų pareigūnai, kurie istoriškai būdavo tvirtai antirusiški ir puldavo mane net už tai, kad juos diplomatiškai mėgindavau įtraukti (į ryšius su rusais), dabar palaiko jo požiūrius ir net mėgdžioja juos kai kuriais atvejais“, – kalbėjo B.Obama.

„Jums reikėtų paprašyti jų, kad paaiškintų“, – patarė jis žurnalistams.

B.Obama taip kalbėjo per spaudos konferenciją, surengtą Rožių sode kartu su Italijos ministru pirmininku Matteo Renzi.

V.Putinas vadina lyderiu

Tuo metu Kremliaus vadovas spaudos konferencijoje viešai pagyrė D.Trumpą, netiesiogiai ragindamas amerikiečius rinktis būtent šį politiką.

„Trumpas tikrai yra nuostabus ir talentingas žmogus“, – teigiama „Interfax“ pranešime iš V.Putino spaudos konferencijos.

„Ne mums spręsti apie kandidatų savybes, tai turės nuspręsti amerikiečių rinkėjai, bet jis atrodo absoliutus rinkimų lyderis“, – pridūrė Rusijos prezidentas.

„Jis teigia, kad nori naujų, gilesnių, konstruktyvesnių santykių su Rusija. Kodėl mes neturėtume to palaikyti? Aišku, kad mes tai palaikome“, – sakė V.Putinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius