-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki faktai, atskleidžiantys niūrią Donbaso pseudorespublikų egzistenciją

Pastaruoju metu apsišaukėliškos „liaudies respublikos“ Rytų Ukrainoje priverstos vis dažniau teisintis, kodėl vietoj Maskvos žadėto rojaus, gyvenimo sąlygos jose yra nepavydėtinos. Rusija ilgai mulkino Donbaso gyventojus, žadėdama dideles pensijas, pigias dujas ir neregėtą ekonomikos augimą, jeigu bus atsiskirta nuo Ukrainos.Panašu, kad Donbaso gyventojai liko prie suskilusios geldos, rašo naujienų svetainė euromaidanpress.com ir pateikia penkis faktus, kurie sugriauna Kremliaus propagandos melą apie klestinčias „liaudies respublikas“.
„Novorosijos“ rėmėjai Rusijoje
„Novorosijos“ rėmėjai Rusijoje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

1. Ukraina moka pensijas „liaudies respublikų“ piliečiams pensininkams

„Liaudies respublikų“ pensininkams, kurie yra Ukrainos piliečiai, lėšas socialinėms išmokoms ir pensijoms skiria ne prorusiška vietos smogikų valdžia, bet Kijevas. Tai, kad Donbaso pensininkus išlaiko teisėta Ukrainos valdžia, prorusiškiems teroristams netrukdo kovoti prieš ją ir visokeriopai kenkti. 

Taip pat svarbu paminėti, kad kitų Kremliaus remiamų separatistinių regionų – Padniestrės, Abchazijos ir Pietų Osetijos, gyventojai negauna pensijų iš šalių, kurioms jie teisiškai priklauso.

Be to, Kremlius tikrai nestatys naujo dujotiekio ir nemokamų dujų Rytų Ukrainai netieks. 

2. Žadėtų pigių rusiškų dujų „liaudies respublikų“ gyventojams teks palaukti

Gauti rusiškų dujų artimiausiu metu neįmanoma tiek dėl ekonominių, tiek dėl logistinių priežasčių.

Dujoms, skirtingai negu malkoms, reikalinga daug kainuojanti tiekimo ir paskirstymo infrastruktūra. Teoriškai per mūšius sugadintos dujų paskirstymo stotys gali būti suremontuotos, taip pat pastatyti nauji dujotiekiai, bet „liaudies respublikos“ neturi tokių pajėgumų.

Be to, Kremlius tikrai nestatys naujo dujotiekio ir nemokamų dujų Rytų Ukrainai netieks. Taigi, Donbasas dujas gali gauti tik iš Ukrainos arba jų visai negauti.

3. Pseudorespublikų pramonė nebus integruota į Rusijos ekonomiką 

Jeigu Rusija iš tiesų būtų norėjusi integruoti Donbaso pramoninę zoną į Rusijos ekonomiką, Kremlius į šį regioną būtų siuntęs inžinierius, o ne neofašistines grupuotes, kurios šiuo metu valdo „liaudies respublikas“.

Jeigu Maskva būtų norėjusi Donbaso integracijos į Rusijos ekonomiką, jos remiami smogikai nebūtų plėšikavę Rytų Ukrainos gamyklose ir nebūtų užtvindę Donbaso akmens anglies šachtų. Rusija naikina visą Donbaso infrastruktūrą ir ateityje Kijevas turės išleisti daugybę pinigų jai atkurti.

4. Donbaso infrastruktūra nebus atkurta iki žiemos

Sugriovus apie 70 proc. regiono infrastruktūros, jos neįmanoma atstatyti labai greitai, ypač jeigu regionuose įsitvirtinę žmonės, kuriems nerūpi žmonių gerovė.

Teroristų argumentai apie Ukrainą „maitinantį“ Donbasą yra niekiniai. 

Karo suniokoti keliai, miestai, gamyklos ir užtvindytos šachtos nesuteikia net menkiausios galimybės, kad ateinanti žiema „liaudies respublikose“ bus šilta, jauki ir šviesi.

5. Kijevas be problemų išsivers be akmens anglies iš „liaudies respublikų“

2009 – 2014 m. centrinė Ukrainos valdžia skyrė apie 7,5 mlrd. dolerių subsidijų akmens anglių šachtoms Donbase išlaikyti. Žinant, kad dauguma šachtų šiuo metu užtvindytos, Kijevas tikrai nepuls leisti papildomų milijardų šios pramonės šakos gaivinimui.

Dabar Ukrainai daug pigiau akmens anglį pirkti iš Lenkijos, Pietų Afrikos Respublikos ar net Naujosios Zelandijos. Teroristų argumentai apie Ukrainą „maitinantį“ Donbasą yra niekiniai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius