-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 07 /18:18

Donecko separatistai apsiginklavo automatais ir kulkosvaidžiais, Luhansko riaušininkų rankose – 300 iš saugumo pagrobtų automatų

Donecko srities administracijos būstinę apsupę žmonės apsiginklavę šaunamaisiais ginklais ir granatsvaidžiais, praneša Ukrinform.ua. Tuo tarpu Luhanske SBU būstinę užėmusių separatistų rankose – 300 automatų, 100 pistoletų ir 20 snaiperio šautuvų
Prorusiški protestuotojai Donecke
Prorusiški protestuotojai Donecke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Du automobiliai privažiavo prie Donecko srities administracijos, protestuotojams jie pasirodė įtartini. Juos iškart apsupo žmonės. Prie automobilių pribėgo kaukėti žmonės, ginkluoti automatais. Iš automobilio išlipo vyras neperšaunama liemene, su granatsvaidžiu“, – rašo vietos spauda.

Paaiškėjo, kad atvykusieji – tai prorusiškų organizacijų atstovai, atvažiavę į Donecką paremti separatistų.

Pasak Ukrinform.ua, pirmadienį po pietų aikštėje priešais administracijos pastatą buvo susirinkę apie 1 500 žmonių.

Pirmadienį dieną užimtoje Donecko srities tarybos salėje „deputatais“ pasiskelbę separatistai, pasivadinę „liaudies taryba“, paskelbė Donecko sritį nepriklausoma respublika.

Vėliau ta pati „liaudies taryba“ nubalsavo už Donecko prijungimą prie Rusijos ir nusprendė iki gegužės 11 dienos suorganizuoti referendumą.

Donecko miesto taryba vėliau išplatino pranešimą, kad niekam nebuvo suteikti įgaliojimai priimti sprendimų dėl srities ateities.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prorusiški ginkluoti riaušininkai Luhanske
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prorusiški ginkluoti riaušininkai Luhanske

Luhansko „teroristų“ rankose – visas SBU arsenalas

Tuo tarpu Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) Luhanske būstinę ir šios tarnybos ginklų arsenalą užėmę separatistai taip pat apsiginklavo iki dantų – pasak Olego Liaško, čia saugota 300 automatų, 100 pistoletų ir 20 snaiperio šautuvų.

„Aš dabar Luhanske. Situacija tokia. Teroristai SBU būstinėje paėmė maždaug 300 automatų, 100 pistoletų, 20 snaiperio šautuvų. Nusikaltėliai – daugiausia kareiviai ir buvę „afganai“, jų patalpoje iki 150. Aplink pastatą dar 300 stebėtojų. Tarp terorsitų yra rusų diversantų,

„Aš dabar Luhanske. Situacija tokia. Teroristai SBU būstinėje paėmė maždaug 300 automatų, 100 pistoletų, 20 snaiperio šautuvų. Nusikaltėliai – daugiausia kareiviai ir buvę „afganai“, jų patalpoje iki 150. Aplink pastatą dar 300 stebėtojų. Tarp terorsitų yra rusų diversantų, juos išduoda akcentas ir rubliai, kurių jie turi. Aplink pastato perimetrą – dar 10-15 žmonių su racijomis ir ginklais“, – savo „Facebook“ paskyroje paskelbė O.Liaško, kuris balotiruojasi į Ukrainos prezidentus.

Pasak jo, apie 17 val. regiono valdžios atstovai ketina pradėti derybas su separatistais ir įtikinti juos nusiginkluoti.

„Aš manau, kad neturi būti jokių kalbų su teroristais, juos reikia nukenksminti. Teroristai su ginklais – tai pavojus piliečiams, taigi valdžios darbas – apginti žmones“, – teigia O.Liaško.

„Mano žiniomis, rytoj arba poryt teroristai planuoja šturmuoti srities administraciją, vėliau skelbs Luhansko respublikos įkūrimą Rusijos sudėtyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius