-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ebolos virusas tikriausiai išplitęs labiau, nei manyta

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) įspėjo, kad Ebolos viruso paplitimas tikriausiai buvo gerokai nuvertintas, palyginti su jo tikruoju mastu. Nuo šios karštinę primenančios ligos Vakarų Afrikoje mirė daugiau nei tūkstantis žmonių. Tarptautinė bendruomenė, siekdama stabdyti viruso plitimą, jau ėmėsi skubių priemonių.
Ebolos virusas Kongo Demokratinėje Respublikoje
Ebolos virusas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ebolos virusas

Ebolos virusas, kuris sukelia karštį, gerklės, raumenų ir galvos skausmą, o galiausiai vidinį ir išorinį kraujavimą, šiemet pirmiausia užfiksuotas Vakarų Afrikoje. Vasarį – Gvinėjoje, o tada – Liberijoje, Siera Leonėje, Nigerijoje. Mirusiųjų dėl ligos skaičius jau viršijo tūkstantį, tai didžiausias ebolos viruso protrūkis, užfiksuotas istorijoje. Bet PSO įspėja, kad minėtas skaičius gali neatspindėti tikros padėties.

Gregory Hartlas, PSO atstovas, sako, kad atidarius naujus centrus, sulaukta daugiau pacientų, turinčių ebolos virusą: „Pradėjome manyti, kad pacientų yra gerokai daugiau, nei mes anksčiau manėme. Todėl ir PSO sako, kad tikriausiai nepakankamai įvertino atvejų ir mirčių skaičių.“

Organizacija sako, kad protrūkis tikriausiai tęsis dar ilgai, todėl koordinuoja tarptautinį atsaką. Viruso paveiktos Vakarų Afrikos šalys, siekdamos užkirsti kelią viruso plitimui, stipriai apribojo žmonių judėjimą, šių šalių sportininkai nedalyvaus jaunimo olimpinėse žaidynėse Kinijoje.

Tarptautinė bendruomenė skyrė finansų ir pasiuntė specialistų bei savanorių, tačiau nuo šio viruso nėra konkrečių vaistų. PSO pareiškė, kad, esant tokioms aplinkybėms, moralu naudoti net ir neišbandytus eksperimentinius vaistus.

Ebolos virusas plinta per kūno skysčius, šiuo metu nuo jo miršta apie 55 proc. užsikrėtusiųjų, bet medikai įtaria, kad mirtingumas gali siekti net 90 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius