Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte – aukšto lygio pareigūnų susitikimas dėl Izraelio karo su „Hamas“ 

Egipte šeštadienį rengiamas aukšto lygio pareigūnų susitikimas dėl Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ karo Gazos Ruože.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Susitikime laukiama dešimčių regiono lyderių ir aukšto rango Vakarų pareigūnų.

Šeštadienį į rytus nuo Kairo esančioje Egipto Naujojoje administracinėje sostinėje vyksiančiame susitikime bus aptariami būdai, kaip deeskaluoti kovas ir siekti paliaubų, didėjant susirūpinimui dėl regioninio konflikto, pranešė Egipto valstybinė žiniasklaida.

Be kita ko, susitikime dalyvaus Kataro, Jungtinių Arabų Emyratų ir Palestinos autonomijos vadovai.

Taip pat dalyvaus Italijos, Ispanijos, Graikijos ir Kanados ministrai pirmininkai bei Europos Vadovų Tarybos pirmininkas, praneša valstybinis dienraštis „Al-Ahram“. Taip pat atvyks Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės ir Japonijos užsienio reikalų ministrai, pranešė laikraštis.

Spalio 7-ąją islamistų grupuotė „Hamas“ įsiveržė į Izraelį iš Gazos Ruožo, paėmė daugiau kaip 200 įkaitų ir nužudė mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Nuo to laiko Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir teigia, kad per susirėmimus žuvo apie 1,5 tūkst. šios grupuotės kovotojų, kol jo kariuomenė atgavo užpultos teritorijos kontrolę.

Atsakydama į tai, žydų valstybė pradėjo bombardavimo kampaniją Gazos Ruože, kur su žeme buvo sulyginti ištisi miestų kvartalai ir iki šiol žuvo 4 137 palestiniečiai, daugiausia civiliai gyventojai, skelbia „Hamas“ kontroliuojama Sveikatos apsaugos ministerija.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius