-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES suinteresuota bendradarbiauti su Rusija kovos su terorizmu srityje

Nepaisant nesutarimų dėl Ukrainos ir Krymo, Europos Sąjunga ir Rusija gali bendradarbiauti kovos su terorizmu srityje, taip pat dėl Sirijos ir Libijos, pareiškė pirmadienį Maskvoje viešinti Bendrijos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini.
Federica Mogherini
F.Mogherini teigia, kad ES suinteresuota bendradarbiauti su Rusija kovoje su terorizmu. / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

„Tarp mūsų esama tam tikrų nesutarimų, susijusių su Ukraina, Krymo pusiasaliu. Tačiau susiduriame su bendrais iššūkiais, turime sričių bendradarbiavimui“, – sakė F.Mogherini susitikimo su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu pradžioje.

„Turime bendrų uždavinių, susijusių su kova su terorizmu, ir aš noriu patvirtinti mūsų suinteresuotumą bendradarbiauti sprendžiant tokius klausimus, kaip Sirijos, Libijos ateitis“, – pažymėjo ES diplomatijos vadovė.

Rusija savo ruožtu paragino Vakarų valstybes atnaujinti bendradarbiavimą visomis kryptimis.

„Išgyvename nelengvą Rusijos ir Vakarų santykių laikotarpį – tai mūsų nedžiugina, tačiau pasirinkome ne mes. Mes ir toliau pasirengę siekti, kad būtų atkurtas visavertis bendradarbiavimas su ES – mūsų didžiausia prekybine ir ekonomine partnere, tautomis, su kuriomis turime daug bendra istoriniu, kultūriniu ir vertybiniu požiūriu“, – sakė S.Lavrovas susitikime su F.Mogherini.

„Mes ne kartą išsakėme savo principinį pasirengimą normalizuoti santykius tokiu tempu, koks būtų priimtinas Europos Sąjungai. Mes pasirengę eiti taip toli, kaip esate pasiruošę eiti jūs“, – pažymėjo ministras.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Sergejus Lavrovas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Sergejus Lavrovas

Pasak jo, Maskva „labai norėtų išgirsti Europos išorės veiksmų tarnybos reakciją į tokią mūsų poziciją, įskaitant siūlymus, kurie buvo perduodami Europos Komisijai, dėl mūsų požiūrio į santykius tarp Maskvos ir Briuselio bei tai, kaip tuos santykius geriau plėtoti“.

„Turime daug temų svarstymui“, – pažymėjo S.Lavrovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius