Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija suvaldė emigraciją, tačiau gyventojų skaičių tirpdo mažas gimstamumas

Estijoje šių metų sausio 1 dieną gyveno 1 315 819 žmonių, jos populiacijos mažėjimas sulėtėjo, rodo patikslinti duomenys, kuriuos paskelbė Estijos statistikos departamentas (Statistikaamet).
Estija
Estija / 123rf nuotr.

2013 metais Estijos populiacija sumažėjo 0,3 proc. – 4 355 žmonėmis. 2 614 žmonių populiacija sumažėjo dėl migracijos į užsienį, o 1 741 žmogumi – dėl neigiamo natūralaus gyventojų prieaugio.

Padidėjusi imigracija sumažino emigracijos poveikį, tačiau mažėjantis gimimų skaičius reiškia, kad natūralus prieaugis vaidina didesnį vaidmenį mažėjant populiacijai.

Natūralus prieaugis 2013 metais buvo neigiamas ir sumažino gyventojų skaičių 1 740 žmonių: 13 575 žmonės gimė, o 15 316 žmonių mirė. Migracijos indeksas taip pat buvo neigiamas, –2 614, nes buvo 4 110 imigrantų ir 6 724 emigrantai.

Natūralus prieaugis daro vis didesnį poveikį procesams, susijusiems su gyventojų skaičiaus mažėjimu. Pastaruosius trejus metus smarkiai mažėjo gimimų skaičius. 2013 metais gimimų skaičius, palyginti su 2010 metais, buvo daugiau kaip 2 tūkst. mažesnis.

Mirčių skaičius pastarąjį dešimtmetį mažėjo, todėl pailgėjo vidutinė gyvenimo trukmė. Tačiau pastaruosius trejus metus mirčių skaičius stabilizavosi. Tai reiškia, kad natūralus prieaugis Estijoje neigiamas yra daugiausia dėl mažėjančio gimimų skaičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius