-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 27 /10:19

Europą užklupo arktinės audros: Ukrainoje kovai su sniegu pasitelkti net šarvuočiai

Po neįprastai šiltų pastarųjų savaičių prasideda dideli orų pokyčiai. Pasak meteorologų, arktinis šaltis praėjusį savaitgalį pasiekė Rytų, Vidurio ir Pietryčių Europą, kur nuo Rumunijos iki Ukrainos sukėlė galingas sniego audras.

Rumunijos nepaprastųjų situacijų tarnyba pranešė, kad šalies gelbėtojai, siaučiant pūgai, dirba šalindami medžius nuo visiškai apsnigtų kelių ir teikdami pagalbą pūgoje įkalintiems žmonėms.

Prieš įsiverždama į Juodosios jūros regioną ši oro masė sukėlė labai galingą ir stipriais gūsiais pasižymintį vėją, dėl kurio prie Lesbo salos Graikijoje nuskendo krovininis laivas.

VIDEO: Kyjivo tarnybos kovoja su sniegu sostinės keliuose

Ypač pavojinga situacija Ukrainoje. Hidrometeorologijos centras didžiojoje šalies dalyje paskelbė pavojų: Kyjive, Černihive, Čerkasuose ir Odesoje prognozuojama smarki šlapdriba, lietus ir toliau didėjanti sniego danga.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame vaizdo įraše tvirtino, jog žiemos audra paveikė dešimt šalies regionų, o keliams valyti ir elektros tiekimui atkurti pasitelktos pajėgos.

VIDEO: Zelenskis praneša apie pavojingas oro sąlygas: ukrainiečiai, būkite atsargūs ir kreipkitės, jei prireiks

Sostinės valstybinė administracija teigia, kad per pastarąją parą kelininkai sunaudojo 1 190 tonų druskos, 1 456 tonas smėlio ir druskos mišinio ir 143 tonas smėlio.

Naktį ir ryte Kyjivo kelius bei šaligatvius valė šimtai specializuotos technikos vienetų ir darbininkų.

Pirmadienį pranešta, kad Kyjive stiprus vėjas apgadino Ukrainos vėliavą prie " MotinosTėvynės“ paminklo. Vėliava bus nuimta ir, pagerėjus oro sąlygoms, pakeista nauja.

Tuo tarpu Odesos srityje kovai su sniegu pasitelkiami net šarvuočiai.

Ukrainos nacionalinė policija/ „Telegram“/Pūgos padariniai Ukrainoje
Ukrainos nacionalinė policija/ „Telegram“/Pūgos padariniai Ukrainoje

„Odesos sritis nemiega. Dirbame, kad pašalintume blogų orų padarinius. Visos tarnybos ir toliau pluša sustiprintu režimu. Kai kuriose sniegu padengtose vietovėse gelbėtojams tenka naudoti net šarvuočius“, – pareiškė Odesos srities karinės administracijos vadovas Olehas Kiperis.

Pasak jo, nuo 1 val. nakties krituliai regiono pietuose sustojo, o tai leido atitinkamoms tarnyboms dirbti produktyviau.

Anksčiau pranešta, kad dėl blogo oro Odesos srityje sniego pusnyse įstrigo autobusai su keleiviais, kai kuriuos kelius užblokavo nuvirtę medžiai.

Ukrainos nacionalinė policija/ „Telegram“/Pūgos padariniai Ukrainoje
Ukrainos nacionalinė policija/ „Telegram“/Pūgos padariniai Ukrainoje

Stiprus vėjas lėmė ir rimtą avariją didelio galingumo katilinėje – nukrito
100 metrų aukščio vamzdis. Skelbiama, jog dėl blogų orų ir elektros energijos tiekimo problemų įvairiose miesto dalyse buvo nutrauktas vandens tiekimas.

Socialiniuose tinkluose taip pat pasirodė vaizdo įrašų iš situacijos fronto linijoje Ukrainoje – prastos oro sąlygos ir didelis snygis kovas padarė beveik neįmanomomis.

Kryme – uraganas

Tuo tarpu Rusijos valdžia praneša, kad okupuotame Kryme siaučia tikras uraganas. Krymo pusiasalio šiaurės vakaruose vėjo gūsiai siekė 40 metrų per sekundę. Pusė milijono regiono gyventojų liko be šviesos.

Dėl apsemto kelio Simferopolis-Eupatorija buvo apribotas eismas. Juodosios jūros pakrantėje Krasnodaro krašte laukiama aštuonių metrų aukščio bangų.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi regiono hidrometeorologijos centro pranešimu,, pranešė, kad Černomorsko gyvenvietėje vėjo gūsiai siekė 40 metrų per sekundę. Į užtvindytą Eupatorijos rajoną buvo išsiųsta aeromobilių grupė.

Nuotr. iš socialinių tinklų/Uraganas nusiaubė Krymą
Nuotr. iš socialinių tinklų/Uraganas nusiaubė Krymą

Pasak Krymo Respublikos transporto ministro Nikolajaus Lukašenkos, dėl apsemto kelio Simferopolis-Eupatorija ruožo buvo apribotas eismas. Jo teigimu, pravažiavimas uždarytas tarp Sakų ir Eupatorijos miestų. Sevastopolyje buvo sustabdytas keleivinio jūrų transporto judėjimas.

Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas dėl blogų oro sąlygų pirmadienį paskelbė ne darbo diena daugeliui organizacijų. Jis patikslino, kad į darbą nevyks socialinių, švietimo ir sporto įstaigų darbuotojai. Laisva diena nenumatyta medicinos įstaigų specialistams ir operatyvinių tarnybų darbuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius