-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europoje permainingi kalėdinio laikotarpio orai apkartino keleivių dalią

Tūkstančiai keleivių, norinčių prieš Kalėdas patekti į "Eurostar" traukinius, kursuojančius tarp Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos, trečiadienį grūmėsi dėl vietų Londone, o smarkūs lietūs ir tuo pat metu spaudžiantis šaltis sukėlė dar didesnį chaosą Europos transporto magistralėse.
Edinburo oro uostas dėl pūgos buvo paralyžiuotas
Žmonės priversti ilgai laukti oro uostuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praeitą naktį po smarkaus snygio Didžiojoje Britanijoje ir Italijos šiaurėje per eismo įvykius žuvo mažiausiai trys žmonės, o apledėjus oro uostų takams buvo atidėta arba atšaukta daugybė skrydžių.

Škotijoje nuo tako nuslydo pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ laineris. 

Tuo metu beveik pusė Venecijos buvo apsemta, kai lagūnos vandens lygis pakilo aukščiausiai per šiuos metus.

Tūkstančiai keleivių, įstrigusių Londone dėl trims dienoms sustabdytų „Eurostar“ reisų, nuo paryčių lūkuriavo ilgose eilėse prie geležinkelio stoties „St Pancras International“, tikėdamiesi pagaliau nusigauti žemyną.

Žmonės piktai ginčijosi, kam turėtų pirmiau patekti į traukinius, kurie vėl pradėjo važinėti trečiadienį, nors buvo atnaujinti ne visi reisai. Aistrų nenumalšino nė „Eurostar“ pažadas, kad visi keleiviai tikriausiai bus išvežioti iki penktadienį švenčiamų Kalėdų.

41 metų verslininkas iš Belgijos Emmanuelis Orejas, kuris dvi dienas buvo įstrigęs Londone su savo šeima, piktinosi, kad jam nebuvo suteikta pirmenybė prieš keleivius, kurie bilietus nusipirko vėlesnei dienai.

„Kelias dienas buvome palikti visiškoje nežinioje. Dabar jie atveria duris visiems keleiviams – netgi tiems, kurie nusipirko bilietus trečiadieniui“, – jis skundėsi naujienų agentūrai AFP.  „Eurostar“ buvo priversta pranešti į stotį nespėjusiems patekti keleiviams, kad jie dar palauktų popietės, nes iki 13 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku išvažiuojančiuose traukiniuose nebeliko vietų.

Paryžiuje padėtis buvo daug ramesnė: tenykštė „Eurostar“ atstovė sakė, kad vietų traukiniuose pakaks visiems norintiems. Pasak jos, per dieną bus galima pervežti apie 26 tūkst. keleivių.  Po Lamanšo sąsiauriu iškastu tuneliu važinėjančių traukinių, kurie paprastai yra viena iš patogiausių susisiekimo priemonių, eismas buvo sustabdytas penktadienį. Pasak bendrovės atstovo Didžiojoje Britanijoje, šis sprendimas buvo priimtas, kai „puresnis“ nei įprasta sniegas, sukėlė traukinių gedimus.

Antradienį Vakarų Europos šalyse dėl nepalankių orų buvo atšaukta šimtai skrydžių, tačiau trečiadienį dauguma oro uostų grįžo prie įprasto darbo ritmo. Vis dėlto pigių skrydžių bendrovė „easyJet“ Britanijos oro uostuose atšaukė dešimtis skrydžių dėl gausaus sniego.

Airijos oro bendrovė „Ryanair“ patvirtino, kad vienas jos lėktuvas, kuriuo iš Dublino išskrido iki 189 keleivių ir šeši įgulos nariai, nuslydo nuo riedėjimo tako Glazgo mieste esančiame Prestviko oro uoste. Per tą incidentą žmonės nenukentėjo.

Italijos šiaurėje Milano Malpensos oro uoste dėl smarkaus snygio taip pat vėlavo daugelis skrydžių. Dėl slidžių kelių šalies šiaurėje antradienio vakarą įvyko masinis automobilių susidūrimas, per kurį vienas žmogus žuvo, o apie 30 buvo sužeisti.

Britų policija pranešė, jog tą patį vakarą dar dvi moterys žuvo Anglijos pietvakariuose esančioje Kornvalio grafystėje, kai dėl slidaus kelio apvirto autobusas, kuriuo jos važiavo. Per tą avariją 47 keleiviai buvo sužeisti.

Škotijos centriniame kalvyne esančiame Dalvinio kaime praeitą naktį temperatūra nukrito iki –16 laipsnių Celsijaus, o Londone – iki -6 laipsnių.

Gelbėjimo tarnybos perspėjo apie pavojingas eismo sąlygas didžiojoje šalies dalyje, o eismo priežiūros organizacija AA nurodė, kad trečiadienį ir ketvirtadienį į šventinio laikotarpio keliones gali išvažiuoti apie iki 12 mln. britų.

Tuo tarpu dėl smarkių liūčių Ispanijos pietuose ir Portugalijoje buvo užblokuoti kai kurie keliai, o dėl naktį siautusių vėtrų kai kur nutrūko elektros linijos.  Ispanijos šiaurėje dėl snygio buvo uždaryta dalis mokyklų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius