-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Parlamentas priėmė Rusiją kritikuojančią rezoliuciją

Europos Parlamentas ketvirtadienį priėmė rezoliuciją, raginančią Rusiją užtikrinti laisvus rinkimus ir panaikinti opozicinėms partijoms taikomus suvaržymus.
Europos parlamentas
Europos parlamentas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu Rusija šį dokumentą pavadino „šiurkščiu“ kišimusi į jos vidaus reikalus.

Rezoliucijoje, už kurią Strasbūre balsavo dauguma parlamento narių, reiškiamas susirūpinimas dėl sunkumų, kurie iškyla prieš gruodžio mėnesį numatytus parlamento rinkimus besiregistruojančioms partijoms, ir teigiama, kad tokie suvaržymai yra kliūtys politiniam pliuralizmui.

EP „smerkia“ sprendimą atsisakyti registruoti Liaudies laisvės partiją ir ragina valdžios pareigūnus atsisakyti taisyklių, kurios prieštarauja laisvų rinkimų principams.

Sunkumai, su kuriais susiduria rinkimuose siekiančios dalyvauti partijos „iš esmės varžo politinę konkurenciją Rusijoje, mažina elektorato pasirinkimo galimybę ir demonstruoja, kad politinis pliuralizmas šalyje vis dar susiduria su realiomis kliūtimis“, sakoma rezoliucijoje.

Tuo tarpu Rusija kritiką jos atžvilgiu vadina „netinkama ir nepagrįsta“ ir griežtai kritikuoja EP rezoliuciją.

„Man ne naujiena, kad Europos Parlamentas ir vėl taip šiurkščiai bando kištis į vidaus įstatymus“, – sakė užsienio reikalų ministerijos atstovas Aleksandras Lukaševičius.

Neregistruota aršiai Kremlių kritikuojanti Liaudies laisvės partija negalės dalyvauti gruodį vyksiančiuose Valstybės Dūmos, žemutinių parlamento rūmų, rinkimuose, o tai kelia Vakarų susirūpinimą dėl šių metų parlamento ir 2012 metų kovą numatomų prezidento rinkimų teisėtumo.

Tarp partijos lyderių yra buvęs vicepremjeras, pastaraisiais metais ne kartą per masinius protestus suimtas Borisas Nemcovas ir 2000–2004 metų vyriausybės vadovas Michailas Kasjanovas, dabar tapęs griežtu jo premjeravimo laikais prezidentavusio Vladimiro Putino kritiku.

Praėjusį mėnesį prezidentas Dmitrijus Medvedevas pranešė, kad partija dar turi galimybę dalyvauti ateinančiuose rinkimuose, jei ištaisys tam tikras technines jos registracijai trukdančias problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius