-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 24 /12:18

Europos Parlamento pirmininkas atsistatydins ir grįš į Vokietijos politiką

Europos Parlamentas neteks pirmininko, kuris apsisprendė grįžti į Vokietijos politiką. Manoma, kad Martinas Schulzas taikosi net į Angelos Merkel vietą.
Martinas Schulzas
Martinas Schulzas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietis Martinas Schulzas ketvirtadienį patvirtino atsistatydinsiantis iš Europos Parlamento pirmininko posto ir grįšiantis į nacionalinę politiką prieš ateinančiais metais vyksiančius svarbius rinkimus Vokietijoje.

„Ateinančiais metais nekandidatuosiu trečiai kadencijai į Europos Parlamento pirmininko postą – kandidatuosiu į Vokietijos Bundestagą kaip savo partijos – SPD (socialdemokratų) – sąrašo vadovas Šiaurės Reino-Vestfalijos (žemėje)“, – M.Schulzas sakė žurnalistams Briuselyje.

„Tai nebuvo lengvas sprendimas, kadangi būti Europos Parlamento pirmininku yra garbė“, – sakė jis.

M.Schulzas, vadovaujantis Europos Parlamentui nuo 2012 metų, pridūrė: „Per visą savo darbo Europos Parlamente laiką stengiausi sustiprinti Europos politikos patikimumą ir pastebimumą.“

Socialdemokratų partijai šiuo metu vadovauja šalies vicekancleris Sigmaras Gabrielis, tačiau jo populiarumo reitingai itin prasti.

M.Schulzas taip pat siūlomas kaip galimas kandidatas pakeisti užsienio reikalų ministrą Franką-Walterį Steinmeierį, sieksiantį tapti nauju Vokietijos prezidentu.

Anksčiau knygas pardavinėjęs ir kažkada futbolininku tapti svajojęs M.Schulzas tikriausiai geriausiai yra žinomas dėl duoto atkirčio tuometiniam Italijos premjerui Silvio Berlusconi, kuris per Europos Parlamento debatus jį palygino su naciu.

Perdėm proeuropietiškų pažiūrų 60-metis M.Schulzas užaugo pokario metais viename Vokietijos mieste šalia Belgijos ir Nyderlandų sienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius