Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europos Sąjunga: neigiamas Graikijos atsakymas referendume susilpnins derybų pozicijas

Graikijoje sekmadienį vyksiančiame referendume ištartas „Ne“ siūlomoms reformoms nesustiprintų Atėnų pozicijų derybose su skolintojais, nors vyriausybė tvirtina priešingai, Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Valdis Dombrovskis sakė duodamas interviu, kurį vienas Vokietijos laikraštis paskelbė penktadienį.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Būtų klaidinga galvoti, kad „Ne“ sustiprintų Graikijos derybines pozicijas. Nutiktų priešingai“, – pažymėjo V.Dombrovskis, kuris yra už eurą ir socialinį dialogą atsakingas Europos Sąjungos komisaras.

Graikijos padėtis „daug blogesnė negu buvo prieš savaitę“, kai premjeras Aleksis Cipras netikėtai paskelbė referendumą dėl šalies finansinio gelbėjimo programos sąlygų, V.Dombrovskis sakė dienraščiui „Die Welt“.

„Referendumo klausimas nėra teisingas nei faktiškai, nei teisiškai“, – pridūrė latvių pareigūnas, aiškindamas, kad finansinės pagalbos paketo, dėl kurio graikų prašoma balsuoti, galiojimas jau pasibaigęs.

„Kad ir kaip būtų, graikai pasiųs signalą likusiai Europai“, – sakė komisaras.

Net jeigu derybos būtų tęsiamos, „užtruktų kelias savaites, kol būtų pradėta trečioji pagalbos programa. Didelis netikrumo veiksnys – ar sugebėsime politiškai susitarti“, pažymėjo V.Dombrovskis.

„Dirbame, kad Graikija liktų euro zonoje. Būtų buvę geriau, jeigu būtume pratęsę esamą skolinimo programą. Tačiau turime sutelkti dėmesį į problemos sprendimą, o ne įstrigti blogesniuose scenarijuose“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius