-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 25 /11:13

Europos šalių lyderiai šeštadienį svarstys ES ateitį po „Brexit“ sukrėtimo

Europos Sąjungą steigusių šalių diplomatijos vadovai šeštadienį skubiai susirinkę svarstys Bendrijos ateitį po žemę drebinančio balsavimo referendume dėl Britanijos išstojimo iš ES ir ministro pirmininko Davido Camerono atsistatydinimo.
Frankas-Walteris Steinmeieris
Frankas-Walteris Steinmeieris / „Scanpix“/AP nuotr.

Dėl „Brexit“ balsavimo pasaulinėse finansų rinkose kilus panikai, tarptautinė reitingų agentūra „ Moody's“ pablogino Britanijos kredito reitingo perspektyvą iki neigiamos, tvirtindama, kad balsavimas pasitraukti iš Europos Sąjungos gali pabloginti ekonomikos perspektyvas.

Po tokio sukrečiančio balsavimo Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as buvo raginančiųjų reformuoti ES priekyje, kad ji išgyventų po skyrybų su Britanija.

Berlyne Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris priims savo kolegas Jeaną-Marcą Ayrault iš Prancūzijos, Bertą Koendersą iš Olandijos, Paolo Gentiloni iš Italijos, Didier Reyndersą iš Belgijos, Jeaną Asselborną iš Liuksemburgo šešiašalėms deryboms „aktualiais Europos politiniais reikalais“, sakoma Vokietijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius