-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filosofas Vytautas Ališauskas: „Kardinolai panašiai mato Bažnyčios ateitį“

Kardinolai panašiai mato Bažnyčios poreikius ir ateitį, todėl naująjį popiežių pavyko išrinkti taip greitai, įsitikinęs ligšiolinis Lietuvos ambasadorius prie Šventojo Sosto, kultūros istorikas ir filosofas Vytautas Ališauskas.
„Apie Benediktą XVI buvo labai daug išankstinių kvailų nuomonių, kurios vėliau subliūško“, – pastebi V.Ališauskas.
„Apie Benediktą XVI buvo labai daug išankstinių kvailų nuomonių, kurios vėliau subliūško“, – pastebi V.Ališauskas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjus vos kelioms minutėms, kai Vatikane iš Siksto koplyčios pasirodė balti dūmai, reiškiantys vaisingą balsavimą dėl naujo pontifiko, jis portalui 15min.lt teigė tokio rezultato laukęs tik ketvirtadienio rytą.

„Buvo pasiektas nemažas sutarimas. Retas atvejis ir gana netikėtas dalykas – jau šiandien (trečiadienį – red. past.) po pietų pasklido informacija, kad popiežiaus galime tikėtis tą patį vakarą. Turbūt pirmą sykį taip nutekėjo“, – kalbėjo filosofas.

V.Ališauskas nesiėmė spėlioti, kas išrinktas popiežiumi, tačiau pažymėjo, kad faktas, jog pakako vos kelių balsavimų, patvirtino: „Kardinolai panašiai mato bažnyčios reikmes ir ateitį. Tai suteikė garantiją taip sutarti ir vieningai balsuoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius